Speltips Marocko – Spanien 6/12: Båda har imponerat

Axel Sjödin Publicerat: 5 december 2022

Dessa två grannländer från varsin kontinent gör upp om en åtråvärd plats i kvartsfinalen under tisdagen.

Marocko - Spanien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Även om Marocko slutade som gruppetta så har de verkligen inte fått en lätt motståndare i åttondelsfinalen. Spanien är tunga favoriter till att avancera hos spelbolagen på tisdag, snudd på för tunga faktiskt. Marocko har trots allt presterat bra mot tufft motstånd i gruppspelet, men kommer förmodligen att ställas inför sin tuffaste utmaning hittills.

Att Marocko lyckades plocka sju poäng, och alltså inte förlora någon match, i en grupp med Belgien och Kroatien i är väldigt imponerande. Deras starka insats har hamnat lite i skymundan bakom skrällar såsom Japans och Saudiarabiens, men Marocko har varit ett mästerskapets utropstecken hittills.

De vilar bevisligen på en stabil defensiv grund, då de har nollat såväl Belgien som Kroatien i gruppspelet. Det kommer att vara nyckeln även här ifall de ska kunna avancera. Spetsat med några spelare såsom Achraf Hakimi, Hakim Ziyech och Youssef En-Nesyri så är det ett lag med chansen att överraska.

Marocko har dock haft marginalerna med sig. Nu håller jag personligen inte statistik som xG särskilt högt, men det kan vara intressant att notera att Marockos målskörd har legat en bra bit över deras xG, som är näst svagast av alla lag i slutspelet bakom Australien hittills.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spanien har förutsättningarna för att gå hela vägen

Det är svårt att sammanfatta ett så spretigt gruppspel som Spanien har haft. Den inledde med en överkörning av Costa Rica och avslutade med en förlust mot Japan så det är svårt att veta i vilken ände man ska börja i. Utan att ta något ifrån Japans insats så ska man nog inte vara alltför oroliga för spansk del då de förmodligen var väldigt nöjda med andraplatsen och kanske inte la in högsta växeln i jakt på en kvittering.

Spelmässigt så har det i alla fall sett bra ut för Spaniens del. Som vi fick se under det senaste Europamästerskapet så kan de gå upp mot samtliga lag och göra det väldigt tufft för dem med deras bollinnehavstunga spelstil.

Rätt spelare verkar också ha kommit igång i turneringen för att Spanien ska kunna utmana om VM-titeln på riktigt. Dani Olmo har varit väldigt bra och den ofta kritiserade Álvaro Morata har lyckats göra mål i samtliga tre matcher än så länge. Dessa är båda nyckelspelare i Luis Enriques lagbygge.

Jag tror att Spanien blir numret för stora för Marocko, samt att detta absolut inte kommer att bli någon målfest. Därmed är det i min mening ganska fina odds på att kombinera spansk vinst med under 3,5 mål totalt för 2.00 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Spanien & under 3,5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:00, tisdag 6 december
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: