Speltips Nederländerna – Ecuador 25/11: Vinnarmöte i grupp A

Axel Sjödin Publicerat: 25 november 2022

Nederländerna och Ecuador, som vann sina öppningsmatcher i grupp A, gör upp om gruppledningen på fredag.

Nederländerna - Ecuador

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är i nuläget inget som skiljer dessa lag åt i tabellen då de båda vann sina respektive öppningsmatcher med 2-0. Nederländerna är dock alltjämt favoriter till att toppa gruppen och kliver också in i detta vinnarmöte som favoriter till att toppa gruppen efter att den andra omgången är färdigspelad.

Det är inte ett lika stjärnspäckat Nederländerna i detta VM som vi har sett under tidigare upplagor, men Louis van Gaals manskap ska absolut inte underskattas. Han har lett dem till framgångar tidigare och är redo att göra det igen. För nu känns det som att den holländska truppen trots allt drar åt samma håll, även om den saknar lite stjärnglans för att vara en av de stora fotbollsnationerna.

Mot Senegal så såg det länge ut att bli delad pott och Senegal saknade inte chanser för att sätta dit ledningsmålet. Men Nederländerna lyckades genom Cody Gakpo spräcka nollan i den 84:e minuten och därefter utöka i den 99:e för att spika slutresultatet.

De har kanske inte riktigt den offensiva spets som krävs för att gå riktigt långt, men de har sett stabila ut defensivt, vilket gör att det säkerligen kan bli ett spännande ställningskrig mot Ecuador under fredagen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ecuador är säkra i defensiven

Sydamerikanerna var favorittippade i VM-premiären, men att de skulle städa av Qatar så pass enkelt var det nog inte många som hade väntat sig. Förvisso så såg Qatar väldigt bleka ut under matchen, men man ska ändå inte ta något ifrån Ecuador som stod för en väl genomförd match.

Det var den gode Enner Valencia, som redan tidigt var framme som ett offensivt hot, som satte dit matchens två mål för Ecuadors räkning. De är annars ett lag som bara har stått för ett enda mål i de fem senaste matcherna som har lett upp till VM, så att de skulle rivstarta på sättet de gjorde tog nog många som följt dem på sängen.

Nederländerna lär dock bli väldigt mycket tuffare att få hål på än ett Qatar överväldigade av premiärnerver. Detta kan bli en väldigt tuff och jämn tillställning och i min mening så är oddsen på Nederländerna lite väl låga faktiskt. Ecuador ha god chans att utmana om poängen.

Ecuador har nämligen inte släppt in ett mål på sju raka matcher nu och att döma av det vi har fått se i den första omgången så kan detta mycket väl bli en rätt målfattig match. Underspelet för 1.77 hos Lucky Sports känns därmed helt rätt inför denna drabbning.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.77
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:00, fredag 25 november
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: