Speltips Nederländerna – USA 3/12: Åttondelarna inleds

Axel Sjödin Publicerat: 3 december 2022

Turneringens första åttondelsfinal blir en intressant sådan mellan Nederländerna och USA.

Nederländerna - USA

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Nederländerna fick en drömlottning i gruppspelet och lyckades planenligt toppa gruppen med sju poäng efter tre matcher. Trots den fina poängskörden så kan man dock inte säga att Nederländerna har övertygat särskilt mycket, det finns fortfarande en del frågetecken kring laget och det är inte alls någon självklarhet att de kommer att leverera nu mot tuffare motstånd i slutspelet.

USA blir i alla fall en lagom tuff motståndare att inleda slutspelet mot. Nederländerna kliver in i matchen som favoriter och har ett bättre lag på papperet än deras motståndare. Oranje har inte skördat några större framgångar under senare år, men det har känts som att de har varit på rätt väg nu under Louis van Gaals tredje sejour som förbundskapten – nu är det upp till bevis.

Spelmässigt så har de inte sett särskilt skräckinjagande ut under världsmästerskapet såhär långt. De hade en del problem mot både Senegal och Ecuador och har skapat ganska få målchanser, men har varit effektiva när lägen väl har dykt upp. Den unge Cody Gakpo har varit det stora namnet i den holländska truppen hittills, då han har gjort mål i samtliga matcher än så länge och är med och toppar VM:s skytteliga. Han kan bli en avgörande faktor även mot USA.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

USA har hållit en hög och jämn nivå

Amerikanerna tog sig tillslut vidare från grupp B efter en spännande upplösning i den tredje omgången. Det var tillslut inte Wales som utmanade om andraplatsen, utan Iran som de mötte i ett direkt avgörande möte. USA gjorde vad som krävdes och vann med 1-0 efter att ha varit det klart bättre laget under första halvlek.

USA förtjänade verkligen att avancera då de har hållit en jämn och någorlunda hög nivå sett över alla tre matcher. De var det bättre laget i samtliga matcher i min mening, även mot ett blekt England där USA såg ut som det lag som ville framåt mest.

De har spelat en fartfylld fotboll som absolut kan ställa till med problem för bra lag, vilket det bevisligen redan har gjort. Deras chanser mot Nederländerna hänger dock till viss del på Christian Pulisics återhämtning efter senaste matchen där han skadade sig i samband med att han tryckte in det avgörande målet, men han tros vara godkänd för spel i tid.

Detta är en tuff match att förutspå, under 2,5 mål känns rätt troligt, men oddsen är rätt låga där. Även om Nederländerna känns aningen starkare så ligger spelvärdet i min bok hos amerikanerna. USA har visat upp en ganska hög och jämn nivå och kommer inte att bli en lätt motståndare. För 1.93 hos Bet365 så lockar trots allt ett spel på USA med +0,5 asian hcp.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: USA +0,5 asian
Odds: 1.93
Bolag: Bet365
Spelstopp: 16:00, lördag 3 december
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: