Speltips Polen – Argentina 30/11: Allt eller inget

Axel Sjödin Publicerat: 30 november 2022

Polen och Argentina möter varandra i ett möte där både avancemang och förstaplatsen i gruppen finns att hämta för vinnaren.

Polen - Argentina

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är allt eller inget då dessa båda lag möts i den sista gruppspelsomgången. Saudiarabiens skräll mot Argentina har rört om rejält i gruppen, men den avslutande matchen mellan Polen och Argentina lär förmodligen avgöra vilket lag som vinner samtidigt som förloraren har en stor sannolikhet att åka ut ur turneringen, särskilt i Argentinas fall.

För Polens del så räcker det med ett kryss för att avancera ur gruppen och ha god chans att lägga beslag på gruppsegern. Läget ser värre ut för Argentina som står på tre poäng, men ett kryss kan mycket väl räcka för dem också, så länge inte Saudiarabien vinner eller blir besegrade med en väldigt stor marginal.

Polen lär med andra ord vara väldigt måna om sin poäng och lär inte vilja släppa till defensivt mot ett Argentina som lär gå framåt. Hittills så har polackerna inte släppt in ett mål i turneringen, vilket är ett styrkebesked. De har dock målvakten Wojciech Szczesny att tacka för mycket då han räddade en straff och en svettig retur i mötet mot Saudiarabien, vilket har satt dem i en utmärkt position inför den sista omgången.

Det har knappast varit någon sambafotboll från Polens sida, som har varit bekväma med att låta andra lag föra spelet. Frågan är om de kan stå emot Argentina.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Argentina kommer att vara det lag som vill framåt

Efter den inledande floppen mot Saudiarabien så tog reste sig Argentina mot Mexiko tillslut. En mållös första halvlek där Argentina inte skapade mycket hann nog göra många oroliga, men Lionel Messi skulle kliva fram med ett välplacerat avslut som gav dem ledningen. Det är inte alltid som han har axlat rollen i landslagssammanhang, men det målet kan mycket väl bli avgörande för Argentinas framtid i turneringen.

Lautaro Martínez och Ángel Di María har inte riktigt presterat som förväntat och då blir det tufft framåt för laget. Julian Álvarez stod i alla fall för ett piggt inhopp och får kanske chansen från start mot Polen. Det är kanske precis vad de behöver för att luckra upp ett lågt stående Polen.

Argentina är i alla fall klara favoriter till att vinna nu på onsdag och därmed säkra gruppsegern, men till lite för låga odds i mitt tycke. Polen lär vara medvetna om resultatet i den parallella matchen, och även om de skulle ligga under med uddamålet framåt slutet så kan en förlust fortfarande innebära avancemang. Då Polen inriktar sig på försvar samtidigt som Argentina haft lite offensiva problem så tror jag på underspelet här för 1.76 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:00, onsdag 30 november
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: