Speltips Portugal – Ghana 24/11: Trupp i världsklass

Axel Sjödin Publicerat: 24 november 2022

Gruppfavoriten Portugal ställs mot den förväntade gruppjumbon Ghana i grupp H under torsdagen.

Portugal - Ghana

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit mycket fokus på annat håll i portugisisk fotboll då Cristiano Ronaldo återigen stått i rampljuset med hans uttalanden kring Manchester United. Men på torsdag inleds VM för Portugals del och fullt fokus bör riktas mot Ghana och Ronaldos sista VM med sitt landslag.

Portugal är inte ett lag som har åtnjutit särskilt stora framgångar när det kommer till världsmästerskap, de vann EM 2016, men utöver det så har landslagsframgångarna varit högst begränsade. De har dock en oerhört fin trupp inför detta mästerskapet, som på många sätt är bättre än den som vann EM och med tanke på hur många topplag fått lite trevande inledningar på mästerskapet så är kanske detta är Portugals chans att gå hela vägen.

VM-kvalet var dock inte helt smärtfritt då Serbien lyckades sno åt sig gruppvinsten i Lissabon i den sista omgången och de har inte heller något fläckfritt facit i Nations League under året. Trots ett fantastiskt spelarmaterial så känns Portugal aningen ojämna och står inte riktigt i paritet med de andra stora turneringsfavoriterna.

De har i alla fall inga skadebekymmer inför turneringen och bör ha alla möjligheter att toppa gruppen i hopp om att undvika Brasilien i åttondelen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ghana har inte varit övertygande

Ghana har inte en lätt uppgift framför sig i grupp H, som i övrigt består av Uruguay och Sydkorea. Det finns inga lätta matcher i den här gruppen, då Ghana också är en tuff nöt att knäcka trots att de är seedade lägst i gruppen.

Det finns flera duktiga spelare i Ghana såsom Thomas Partey, Iñaki Williams, André Ayew och Mohammed Kudus m.fl., men de har inte riktigt nått upp till de resultat som förväntats av dem under senare tid. I de afrikanska mästerskapen förra året så floppade Ghana totalt och hamnade sist i en grupp med Gabon och Komorerna och i VM-kvalet så lyckades de nätt och jämnt ta sig vidare på målskillnad över Sydafrika och senare Nigeria.

Ghana har inte haft några marginaler i någon fas av sitt VM-kval och har inte alls sett särskilt imponerande ut på ett par år. Deras enda bra resultat under senare tid kom faktiskt precis inför VM då de slog Schweiz med 2-0 i en vänskapsmatch, men det är svårt att veta hur mycket man ska läsa in i det.

Portugal borde dock vara en klar nivå över detta Ghana som har famlat i mörkret under en bra tid. För 2.20 gånger pengarna hos Bethard så spelar vi därmed på Portugal med -1,5 asian hcp då de borde kunna lösa detta rätt bekvämt.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Portugal -1,5 asian
Odds: 2.20
Bolag: Bethard
Spelstopp: 17:00, torsdag 24 november
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: