Speltips Portugal – Schweiz 6/12: Tät tillställning

Axel Sjödin Publicerat: 6 december 2022

Åttondelarna avslutas med det kanske mest spännande mötet av dem alla då Portugal och Schweiz drabbar samman.

Portugal - Schweiz

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Portugal hålls som favoriter inför åttondelen, men kan mycket väl få problem mot detta Schweiz. Ifall någon hade frågat vilken lag som skulle ta hem detta efter den andra gruppspelsomgången så hade svaret tveklöst varit Portugal, men Schweiz imponerade sist och form är en färskvara i fotboll. Särskilt i mästerskapssammanhang så får man vara beredd på att ändra sin utvärdering av lag i och med att vi har så få matcher att gå på.

Det blev tillslut ganska knappa marginaler som gjorde att Portugal toppade gruppen över Sydkorea, men de vann i alla fall välförtjänt gruppen efter att ha säkrat avancemang redan efter den andra omgången.

Som vi har varit inne på förut så har Portugal en väldigt stark trupp, på många sätt starkare än den som de vann EM med 2016, och bör kunna satsa på att gå hela vägen detta VM. Men det är ofta ett landslag som går lite upp och ned och deras lite svagare defensiv kommer att vara ett problem när de ställs mot de andra tungviktarna.

De är vassa framåt, men släpper också till en hel del chanser för motståndarna. Så även om de är favoriter så kan det mycket väl straffa sig redan mot Schweiz.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Schweiz är en tuff nöt att knäcka

Efter en ganska avvaktande inledning med en knapp vinst mot Kamerun och en förlust mot Brasilien så höjde sig schweizarna inför den sista och avgörande matchen mot Serbien. De visade att de minsann kan vara vassa framåt också ifall det krävs, samtidigt som de i de tidigare matcherna visade prov på hur svåra de är att slå. För Brasiliens del så krävdes det en oväntad styrning på Casemiros skott i den 83:e minuten för att få med sig alla tre poäng mot ett kompakt Schweiz.

Schweiz är helt klart en tuff nöt att knäcka, vilket de har visat i såväl EM som i VM-kval och Nations League. Förra sommaren så slog de ut Frankrike ur EM och tog Spanien till straffar, vilket vittnar om att de inte är lätta att möta i en utslagsrunda.

Med det sagt så håller Schweiz inte samma kvalitet som toppnationerna, där Portugal ändå får inkluderas. Schweiz är en uppstickare, men de vet också hur de ska spela för att ha en rimlig chans att avancera i en direkt avgörande utslagsmatch.

Det är en tuff match att försöka förutspå, men en oddsmarknad som sticker ut är i min mening målspelen, där oddsen för att det ska bli en målfattig match känns lite väl låga sett till hur Portugal har sett ut och hur Schweiz ändå spelade sist. Jag tycker att 2.05 gånger pengarna på att båda lagen gör mål ser ganska lockande ut här hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2.05
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:00, tisdag 6 december
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: