Speltips Portugal – Uruguay 28/11: Toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 28 november 2022

Som avslutning på måndagen bjuds vi på ett toppmöte från grupp G mellan Portugal och Uruguay.

Portugal - Uruguay

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dessa två nationer är de som förväntas avancera från grupp H. Portugal kan säkra avancemang redan nu i andra omgången ifall de lyckas ta tre poäng, medan Uruguay sitter i en något mer osäker sits efter att de fick nöja sig med ett kryss mot Sydkorea i öppningsomgången.

Portugal är ofta ett landslag som blandar och ger, men sett till truppkvalitet så har de nog möjlighet att gå hela vägen i år om de får spelet att stämma. Segern mot Ghana var en skakig sådan, även om de tre poängen bärgades.

Matchens samtliga fem mål kom i en högdramatisk upplösning där Portugal inom loppet av tre minuter lyckades sätta sig själva i en tvåmålsledning med tio minuter kvar. Där och då tänkte nog många att det var klappat och klart, men Ghana reducerade och Iñaki Williams var väldigt nära att lyckas sno åt sig bollen och kvittera på tilläggstid från den portugisiske målvakten Diogo Costa som inte hade sett Williams bakom sig när han intet ont anande lade ner bollen och stegade bak för att skjuta iväg den långt.

Defensivt finns det en del att jobba på, men offensivt så såg det desto bättre ut och Cristiano Ronaldo hann dessutom med att bli historisk som målskytt i fem olika VM.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Uruguay känns inte riktigt som att de är på samma nivå

Lika tursamma var inte uruguayanerna som fick nöja sig med ett mållöst kryss mot Sydkorea efter att ha träffat ramen två gånger under matchen. Utöver att ta sig vidare från gruppen så finns det kanske inte särskilt höga förväntningar på detta Uruguay, men de har trots allt en hel del vassa spelare spritt över startelvan.

Kvaliteten på truppen är dock rätt ojämn och de har flera spelare i truppen som redan har sett sina bästa dagar i karriären. Att en handfull var med om deras fantastiska VM år 2010 säger kanske en del.

Även om Uruguay är ett bra lag, som slutade trea i det sydamerikanska kvalet, så övertygade de inte riktigt i öppningsmatchen och möter nu betydligt tuffare motstånd i form av Portugal. Det finns med andra ord risk för att de hamnar i en tuff position inför den tredje och sista omgången.

Jag tror att Portugal helt enkelt är vassare än Uruguay och bör kunna vinna den här matchen. För de 2.08 gånger pengarna som Lucky Sports erbjuder så spelar vi därmed på den raka ettan här.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Portugal vinner
Odds: 2.08
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:00, måndag 28 november
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: