Speltips Qatar – Ecuador 20/11: VM-premiären

Axel Sjödin Publicerat: 20 november 2022

Under söndagen så drar äntligen världsmästerskapet 2022 i Qatar igång med en match mellan värdlandet och Ecuador.

Qatar - Ecuador

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det kontroversiella världsmästerskapet under vintern går tillslut av stapeln efter en vecka av fotbollsabstinens. De två nederlagstippade nationerna från grupp A inleder turneringen och det är viktiga poäng som står på spel direkt ifall någon av dem ska ha en chans att kunna sno åt en av slutspelsplatserna från de förhandstippade favoriterna Nederländerna och Senegal.

För att vara en så liten nation, som Qatar trots allt är, så är deras landslag inte helt ofarligt. De vinner regelbundet mot lite sämre asiatiskt motstånd och lyckades vid den här tiden förra året knipa åt sig tredjeplatsen i FIFA Arab Cup efter att ha vunnit mot Egypten i bronsmatchen.

De har dessutom haft fyra raka segrar under upptakten till VM mot Guatemala, Honduras, Panama och Albanien. Motståndet har med andra ord inte varit förstklassigt, men fyra raka segrar är i alla fall ett gott tecken.

Qatar lär dock behöva allt hemmastöd de kan få ifall de ska kunna ta sig vidare ur gruppen och en vinst mot Ecuador är nog nästan ett måste om de inte ska tvingas till att behöva skrälla rejält i efterföljande matcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ecuador har ett solitt lagbygge

Motståndet i form av Ecuador har tagit sig hit genom det tuffa sydamerikanska kvalet där de slutade fyra i tabellen bakom Brasilien, Argentina och Uruguay. En stark defensiv har varit nyckeln för detta Ecuador som inte direkt kryllar av världsstjärnor.

Tränare Gustavo Alfaro har byggt ett starkt kollektiv som har lyckats uträtta mer än förväntat i det sydamerikanska kvalet, och nu satsar på att kunna överraska i VM. Sex raka nollor i de sex senaste vänskapsmatcherna i upptakten till VM skvallrar en del om deras spelstil och styrkor – för mycket mål framåt har det inte blivit.

Ecuador är knappa favoriter till att vinna öppningsmatchen i Qatar, vilket hade varit en oerhört viktig pusselbit för att kunna avancera. Med tanke på hur de har lyckats knipa poäng mot klart bättre lag tidigare så kan en seger här mycket väl räcka så länge de kan få med sig ett eller två poäng från övriga matcher.

Mot ett lag som Qatar utan egentliga stjärnspelare så bör Ecuador ha goda chanser att hålla nollan, frågan är bara om de själva kan få hål på värdnationen. Inför VM-premiären så inleder vi med ett kombinationsspel av två lågoddsare där vi spelar på dubbelchans X2 och under 2,5 mål för fina 1.96 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2 & under 2,5 mål
Odds: 1.96
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:00, söndag 20 november
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: