Speltips Qatar – Senegal 25/11: Tufft för värdlandet

Axel Sjödin Publicerat: 25 november 2022

Värdlandet Qatar föll platt i öppningsmatchen mot Ecuador, men får en ny chans mot Senegal under fredagen.

Qatar - Senegal

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Söndagens VM-premiär blev en stor besvikelse för publiken på plats då Qatar blev det första värdlandet i världshistorien att förlora öppningsmötet i VM. Det var inte heller någon knapp förlust, det var rent ut sagt en pinsam uppvisning från Qatar som hamnade i ett tvåmålsunderläge tidigt i matchen.

Att nära hälften av publiken hade lämnat vid slutsignalen säger mycket om hemmapubliken och vilka förväntningar som fanns på laget. Det är svårt att inte vara lite skadeglad över att det åtminstone inte går att köpa sig sportslig framgång i landslagsfotbollens värld, men detta var trots allt inte alls det Qatar som vi har fått se under de senaste åren. De har varit klart bättre än vad de visade i söndags, även om de är långt ifrån någon utmanare att kunna gå långt.

Det är möjligt att pressen blev alldeles för stor för spelarna som har haft siktet inställt på det här under så många år, men efter premiären så är det fullt förståeligt att de går in som klara underdogs mot Senegal nu på fredag. De fick trots allt Ecuador, som hade gjort ett mål på sina fem senaste matcher inför turneringen, att se ut som offensivt vassa då varje anfall kändes farligt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Senegal lyckades stå upp bra mot Nederländerna

Det var nära att Senegal fick med sig en poäng mot gruppfavoriten Nederländerna i öppningsmatchen, men två sena mål från holländarna gjorde att Senegal fick gå tomhänta från första matchen. Senegal har ett bra lag, men saknade sin stora stjärna Sadio Mané i premiären och åkte dessutom oturligt nog på två nya skador på Abdou Diallo och Cheikhou Kouyaté, som båda fick lämna planen mot Nederländerna.

Det är två tunga defensiva avbräck ifall de inte lyckas återhämta sig i tid. Det är fortfarande oklart huruvida de kan spela nu på fredag, men det hade varit ett rejält bakslag ovanpå Sanés skada. Men även utan Sané så stod de ändå upp bra mot Nederländerna och skapade ett par farliga chanser som hade kunnat ge dem ledningen i andra halvlek.

Vi får se ifall Qatar kan höja sig, men spelar de på i närheten av den nivå de gjorde sist så borde de vara en munsbit för Senegal, skador till trots. Oddsen är lite väl låga på bara en Senegal-vinst, men Qatar lyckades knappt skapa någonting i den första matchen och därmed så ser oddsen för att Senegal ska vinna utan att släppa in mål rätt lockande ut för de 2.37 gånger pengarna som Bet365 erbjuder.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Senegal vinner mot noll
Odds: 2.37
Bolag: Bet365
Spelstopp: 14:00, fredag 25 november
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: