Speltips Saudiarabien – Mexiko 30/11: Väl tunga favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 30 november 2022

Saudiarabien har varit en av turneringens utropstecken såhär långt, men nu väntar en tuff match mot Mexiko i den sista gruppspelsomgången.

Saudiarabien - Mexiko

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Alla fyra lag i grupp D har fortfarande chansen att nå slutspelet inför den sista omgången, men Mexiko är det lag som ligger klart sämst till och kommer att behöva förlita sig på andra resultat. Det är bara tre poäng som gäller, samtidigt som Argentina helst måste förlora, för annars är det målskillnad som gäller för Mexikos del. Det är absolut inga omöjliga scenarion i alla fall och gruppen är i allra högsta grad levande för alla lagen.

För Saudiarabiens del så räcker det med en vinst för att garantera en plats i slutspelet, eller ett kryss där målskillnaden åter spelar roll. De var hårt nederlagstippade i gruppen inför VM, men har verkligen inte spelat som om de vore gruppens slagpåse. Ingen kan ha lyckats gå miste om deras otroliga skräll mot Argentina i öppningsomgången, vilket har gett dem en bra chans inför onsdagen.

Det blev inte lika lyckat mot Polen då de föll med 0-2, men resultatet berättar långt ifrån hela historien. Saudiarabien var de som styrde spelet och de såg riktigt bra ut under perioder, men lyckades inte riktigt få till det sista i anfallen för att spräcka nollan. En bränd straff hjälpte inte direkt heller, men resultatet hade kunnat se helt annorlunda ut ifall den suttit. För att vara en så liten fotbollsnation så spelar de i alla fall väldigt modigt och står för en underhållande och bra fotboll, ivrigt påhejade av ett starkt stöd från läktaren.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mexiko har inte varit vassa framför mål

På förhand så var Mexiko väldigt knappa favoriter till att knipa andraplatsen i gruppen bakom Argentina, men än så länge så har resultaten inte riktigt gått deras väg. Polen missade förvisso en straff mot dem i inledningsmötet, men Mexiko kändes som det vassare laget då de behövde dela på poängen.

De förlorade sedan mot ett Argentina som hade allt att bevisa i den matchen och det finns egentligen inte mycket mer att säga än att Argentina är och ska vara det bättre laget i det läget. Nu gäller det i alla fall verkligen att Mexiko lyckas plocka den viktiga trepoängaren mot Saudiarabien för att ha någon chans att ta sig ut ur gruppen, vilket lär vara enklare sagt än gjort.

Mexiko har nämligen fortfarande inte ens lyckats göra ett mål i mästerskapet och har inte lyckats ta tillvara på de chanser som de har skapat. De har inte den vassaste anfallsuppsättningen och det kan bli ett problem här då de måste vinna, helst med flera mål.

Med tanke på att Saudiarabien ändå har spelat bra så känns Mexiko som väl tunga favoriter här. Istället så kikar vi på dubbelchansen 1X för lockande 2.30 gånger pengarna hos Betsson då Saudiarabien i stort sett har hemmapublik och faktiskt har spelat bra.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X
Odds: 2.30
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:00, onsdag 30 november
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: