Speltips Schweiz – Kamerun 24/11: Tidig avspark

Axel Sjödin Publicerat: 24 november 2022

Under torsdagen drar turneringens kanske mest spännande grupp igång med Schweiz mot Kamerun.

Schweiz - Kamerun

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har redan varit ett par skrällar i de andra grupperna, men när grupp G nu drar igång så kan det hetta till rejält. Gruppen utgörs i övrigt av Brasilien och Serbien och det lär bli tuff konkurrens om avancemang bakom den förväntade gruppettan Brasilien. Grupp G har i mitt tycke lyckats få både de starkaste lagen från både pott ett, tre och fyra, vilket gör det till ett potentiellt getingbo.

Schweiz hade med andra ord kunnat få en betydligt lättare grupp, men har trots allt skött sig bra i mästerskap under senare tid. Förra världsmästerskapet så tog de sig till åttondelsfinal där de som bekant blev utslagna av Sverige och senast i EM så slog de ut Frankrike och föll mot Spanien på straffar i kvartsfinalen.

Schweizarna är en tuff nöt att knäcka med andra ord och hålls som knappa favoriter till att lägga vantarna på andraplatsen. Detta trots att de inte har samma mängd storstjärnor som Serbien. De har däremot ett starkt kollektiv och har sett någorlunda stabila ut. Deras två vinster mot Portugal och Spanien i Nations League i somras var ett kvitto på just det.

Mot Kamerun så är Schweiz ganska klara favoriter, men det återstår att se hur de presterar. En 0-2-förlust mot Ghana precis innan VM var kanske inte bästa uppvärmningen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Formen har inte varit övertygande för Kameruns del

Kamerun tillhör ett av de bästa lagen från Afrika och det är inte sällan något av lagen därifrån överraskar och går långt. De hamnade trea i de afrikanska mästerskapen förra året efter att ha blivit utslagna i semifinalen på straffar mot Egypten.

De har inte riktigt samma kvalitet i truppen som Schweiz och Serbien, men besitter trots allt en hel del bra spelare, såsom Frank Anguissa som har haft en fantastisk säsong i Napoli såhär långt och Bryan Mbeumo som har sett bra ut i Brentford.

Kamerun går tveklöst in som underdog, men det hade inte varit förvånande ifall de hade lyckats sno med sig poäng. Formen har dock lämnat mer att önska under senare tid, så det är möjligt att de inte är ett lika stort hot här som de hade kunnat vara. De har fyra raka matcher utan vinst mot länder som Uzbekistan, Sydkorea, Jamaica och Panama, vilket inte bådar gott.

Förhoppningsvis så kan de nog höja sig i VM i alla fall. Många verkar förvänta sig en ganska målfattig match, men Kameruns styrkor ligger i offensiven och när överspelet går för så högt som 2.28 hos Lucky Sports så tycker jag absolut att det finns ett spelvärde där.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2.28
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 11:00, torsdag 24 november
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: