Speltips Senegal – Nederländerna 21/11: Toppmöte i grupp A

Axel Sjödin Publicerat: 21 november 2022

Det förväntade toppmötet i grupp A spelas under måndagen mellan Senegal och Nederländerna.

Senegal - Nederländerna

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är dessa båda lag som är favoriter till att avancera ur gruppen och således skulle man redan inför premiären kunna titulera detta som en form av gruppfinal. Nederländerna har sett bra ut under året, trots att de inte har ett lika vasst spelarmaterial som vi är vana vid och Senegal har uträttat mycket nere i Afrika.

Som regerande afrikanska mästare så är Senegal det lag som har haft högst förväntningar på sig av de lag som lyckats kvala in från Afrika. De slog ett vasst Egypten i finalen förra året och lyckades även i VM-kvalet knipa en plats från Mohamed Salahs Egypten än en gång. Resultaten har sett bra ut för Senegal och de har även en trupp fylld med spelare från europeiska toppligor.

De har dock fått ett rejält bakslag inför turneringen då deras största stjärna Sadio Mané har lyckats dra på sig en skada inför mästerskapet, vilket gör att han åtminstone är borta under delar av gruppspelet. Även i hans frånvaro så besitter de offensiv kvalitet, men inte riktigt av hans kaliber.

Senegal går in som klara underdogs mot Nederländerna, men har alla förutsättningar för att kunna lösa avancemang oavsett resultat här.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nederländerna har sett bättre ut under Louis van Gaal

Även gruppfavoriten Nederländerna saknar ett tongivande namn i offensiven i form av Memphis Depay, men de är inte lika beroende av honom som Senegal är av Mané. Det är på intet sätt någon gyllene generation från Nederländernas sida, som också missade det förra världsmästerskapet och som inte direkt har skördat några större framgångar i mästerskap under senare år.

Sedan Louis van Gaal för tredje gången tog över som förbundskapten så har resultaten pekat uppåt åtminstone. De vann sin Nations League-grupp över Belgien, som de besegrade två gånger om, och har sett ganska övertygande ut trots att de inte har samma stjärnor som under van Gaals senaste sejour i landslaget.

Nederländerna är med all rätta favoriter i grupp A, men ligger nästan lite väl lågt hos spelbolagen inför måndagens tuffa drabbning. Med tanke på att båda lagen har offensiva avbräck samt att det trots allt är en öppningsmatch i VM så tycker jag att underspelet för 1.71 hos Lucky Sports är det som lockar mest.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.71
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:00, måndag 21 november
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: