Speltips Serbien – Schweiz 2/12: Slaget om andraplatsen

Axel Sjödin Publicerat: 2 december 2022

Uppgörelsen om andraplatsen ser precis som väntat ut att avgöras i den sista omgången i matchen mellan Serbien och Schweiz.

Serbien - Schweiz

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen föll som väntat mot turneringsfavoriterna Brasilien i deras respektive möten, men de båda lagens möten mot Kamerun gör så att Schweiz går in i denna avgörande match med en klar fördel.

Det är bara tre poäng som gäller för Serbiens del, som måste hoppas på att Kamerun inte lyckas besegra Brasilien samtidigt. Tre poäng mot Schweiz är dock inte alls någon omöjlig uppgift då dessa båda lag borde vara någorlunda jämna motståndare.

Serbien borde också ha fått med sig alla tre poäng från matchen mot Kamerun, då de på ett starkt vis hämtade upp ett underläge och satte sig i en 3-1-ledning strax efter halvtidsvilan. Där och då såg trepoängaren stensäker ut, men så skulle det inte bli. Inom loppet av tre minuter så kom två snabba mål från Kameruns sida genom livsfarliga kontringar som Serbien uppenbart inte hade koll på.

Vid båda tillfällena så var det Fiorentinas Nikola Milenkovic som upphävde offsiden i en dålig försvarsuppvisning. Men Serbien borde förmodligen inte ha spelat med en så hög försvarslinje i en ledning i det läget av matchen ändå. Oavsett vem skulden faller på så visade Serbien ändå kvalitet, och kan förhoppningsvis lära sig av de ganska enkla misstaget från den förra matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Schweiz saknar det lilla extra

Att Schweiz bara behöver gå in och försvara ett kryss borde passa dem utmärkt sett till vilket typ av spel de tenderar att föredra. De är väldigt svåra att få hål på, men har inte heller haft särskilt mycket spännande att komma med i anfallsväg under turneringen.

De gick med nöd och näppe segrande ur matchen mot Kamerun, men var likväl nära med att komma undan med en poäng mot ett klart bättre Brasilien. Man ska inte underskatta en trygg defensiv i dessa sammanhang, men att döma av vad vi har sett av Schweiz hittills så lär de kanske inte ha så mycket mer att erbjuda i turneringen.

Som undertecknad har hävdat sedan veckor innan VM startade så känns Serbien som ett mer komplett och vasst lag, som förvisso är lite yngre och kanske kan göra ett avgörande misstag i en match som denna. Men Serbien har högre potential och bör kunna kraftsamla inför en match som denna med tanke på hur de har sett ut under året. De ställdes inför en liknande tuff och direkt avgörande bortamatch mot Portugal i VM-kvalet där de vann välförtjänt och jag tror att de lyckas göra samma sak här.

För 2.66 hos Lucky Sports spelar vi alltså på en serbisk vinst här, vilket borde rendera ett avancemang.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Serbien vinner
Odds: 2.66
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:00, fredag 2 december
TV:  Sportkanalen
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: