Speltips Spanien – Costa Rica 23/11: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 23 november 2022

Spanien inleder världsmästerskapen mot den förväntade gruppjumbon Costa Rica framåt onsdagskvällen.

Spanien - Costa Rica

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är inget snack om vilket lag som är favoriter inför onsdagens match mellan Spanien och Costa Rica. Luis Enriques Spanien är gruppfavoriter, över Tyskland, och får också en mjukstart på mästerskapet mot det förväntade bottenlaget i grupp E.

Det är svårt att få grepp om detta Spanien som har haft sin beskärda del av problem och inhemsk kritik, men som trots allt känns oerhört tuffa att möta. Deras senaste Europamästerskap är ett bra exempel på detta då de tråcklade sig igenom gruppspelet och krävde straffar för att ta sig vidare mot både Kroatien och Schweiz innan de mötte de slutgiltiga mästarna Italien i semifinalen, där de stod för sin kanske bästa match, men förlorade straffläggningen.

Spanien dominerar i vanlig ordning ofta bollinnehavet och släpper därmed in väldigt få mål, men har inte heller någon riktig spets framåt. Álvaro Morata har inte riktigt lyckats i landslagssammanhang, men håller såklart ändå en hög nivå.

Spanien är ett väldigt svårt lag att slå och formen är det inget större fel på heller. De toppade sin grupp i Nations League över sina grannar Portugal och lär kliva in i VM med gott självförtroende och höga krav.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Costa Rica har en av VM:s svagaste trupper

Costa Rica är ett lurigt lag som inte har varit helt utan framgångar under senare år. De nådde kvartsfinal år 2014 och har lyckats överraska förut, men kommer nog att få det tufft att uträtta något i grupp E med tanke på det oerhört tuffa motståndet.

De tog sig inte heller till VM med några marginaler direkt, då de knep fjärdeplatsen i CONCACAF och var tvungna att kvala mot Nya Zeeland om den sista VM-platsen. Costa Rica var rejält tillbakapressade genom hela matchen efter deras tidiga ledningsmål, men lyckades i alla fall ta sig igenom med 1-0.

Spelare för spelare så håller Costa Rica en av VM:s absolut lägsta nivåer, men de har tidigare lyckats överleva på ett starkt och sammansvetsat kollektiv. Det är väldigt svårt att se att det skulle räcka till för avancemang här.

Det är oerhört svårt att se något annat än att Spanien skulle vinna detta, vilket spelbolagen också instämmer i. Costa Rica kommer inte att få äga mycket boll och även om Spanien inte öser in mål så känns det som att det kommer att bli en stabil seger utan insläppta. Vi spelar därmed att Spanien vinner mot noll för 1.55 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Spanien vinner mot noll
Odds: 1.55
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:00, onsdag 23 november
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: