Speltips Spanien – Tyskland 27/11: Tungviktsmöte

Axel Sjödin Publicerat: 27 november 2022

På söndagskvällen kommer äntligen det största mötet under hela gruppspelet mellan Spanien och Tyskland i grupp E.

Spanien - Tyskland

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tyskland har satt sig i en knivig sits redan inför den andra omgången. Ifall Japans vinner mot Costa Rica, som väntat, så måste Tyskland i stort sett vinna mot Spanien för att ha en chans att ta sig vidare. Efter hur Spanien såg ut i sin öppningsmatch så lär det förmodligen inte bli en lätt uppgift för tysk del.

Att åka ut ur två raka gruppspel hade varit katastrofalt för ett land som Tyskland, men förlusten mot Japan kan mycket väl få ödesdigra konsekvenser. Men detta är inte ett Tyskland som håller samma nivå som vi är vana vid att se sedan en väldigt lång tid tillbaka. Man ska kanske inte läsa in för mycket i resultat från Nations League, men där har de inte imponerat heller.

Även om Tyskland inte håller en lika hög kvalitet som förväntat så borde de däremot ha kunnat stänga matchen mot Japan vid ett tidigare tillfälle. De skapade tillräckligt många chanser för att utöka till 2-0 och stänga matchen, men det var många dåliga avslut ovanför mål.

Med deras facit mot Spanien på senare år så kommer det inte att bli en lätt uppgift att vinna när det gäller som mest.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stark insats från Spanien i öppningsmatchen

Spanien inledde i sin tur med sin största vinst någonsin i VM-sammanhang då de slog Costa Rica med 7-0. Det hann aldrig bli spännande då Spanien körde över costaricanerna redan från matchstart och det var nog precis den start som Luis Enriques Spanien behövde efter att tidigare ha haft lite problem med att få igång målskyttet.

Bollinnehavet och matchbilden var helt och hållet dominerade av Spanien, men det är såklart svårt att översätta det resultatet till annat motstånd då Costa Rica förmodligen är det svagaste laget i hela turneringen. Det lär såklart inte se likadant ut mot Tyskland, men vi kan nog förmoda att Spanien är det spelförande laget även på söndag.

Spanien tillhör inte några av favoriterna till att ta hem hela VM, men precis som de visade i EM 2020 så är de väldigt svårslagna och underskattas nog en aning av spelbolagen i mitt tycke. De har som sagt haft en fint facit mot Tyskland under senare tid och med de defensiva ytor som Tyskland släpper till så tycker jag att oddsen på spansk vinst för 2.40 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Spanien vinner
Odds: 2.40
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:00, söndag 27 november
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: