Speltips Sydkorea – Portugal 2/12: Tuff sits

Axel Sjödin Publicerat: 2 december 2022

Sydkorea kommer att få det tufft att gå vidare då de bara har skrapat ihop en poäng och nu ställs mot Portugal i den sista omgången.

Sydkorea - Portugal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför den sista gruppspelsomgången så är Portugal helt klara för slutspel, medan Sydkorea kommer att behöva förlita sig på andra resultat för att kunna avancera, även vid vinst. I nuläget så har sydkoreanerna en poäng och -1 i målskillnad, vilket är en bättre än vad Uruguay har, som möter Ghana i den parallella matchen.

Då de hittills inte har lyckats vinna någon av sina två inledande matcher så lär det bli en tuff uppgift att slå Portugal i den tredje. Matchen mot Uruguay slutade mållös, även om sydamerikanerna hade två ramträffar, och den dramatiska tillställningen mot Ghana slutade i en tung 2-3-förlust.

Sydkorea spelade inte dåligt mot Ghana, och dominerade stora delar av matchen, men vissa defensiva brister blev trots allt uppenbara. De har i alla fall ett lag som borde kunna vara med och utmana om att avancera ur gruppen, även om resultaten inte riktigt har gått som beräknat än så länge.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Portugal har gjort vad som krävts

Det faktum att Portugal redan är klara för slutspel och sitter rätt säkert som gruppetta kan vara till deras fördel. Det hade inte varit en chock om vissa spelare roterades och vi såg dessutom på Frankrikes insats mot Tunisien att de redan klara lagen kanske inte går på full kraft.

Portugal hade, precis som Sydkorea, en dramatisk match med många mål mot Ghana. Till skillnad från Sydkoreanerna så kom Portugal undan med alla tre poängen, trots att Ghana var nära på att hämta upp en tvåmålsledning framåt slutet. Bruno Fernandes prickade sedan dit två mål mot ett Uruguay som inte hade särskilt mycket att säga till om i det förväntade toppmötet i grupp H.

Portugiserna sitter därmed på sex poäng efter två matcher och kan koppla av något inför åttondelsfinalerna. De tillhör ett av få lag med en tillräckligt stark trupp för att utmana om att kunna gå hela vägen, men hittills har vi inte riktigt fått se prov på det spel som lär krävas för att kunna utmana om guldet.

De lär i alla fall vara starka nog för att slå Sydkorea nu på fredag. Portugal har ändå varit det bättre laget i båda sina matcher hittills och Cristiano Ronaldo har en hunger på fler mål och fler mål som inte påverkas av portugiserna löser gruppsegern med en poäng. Vi spelar därmed på att Portugal vinner för 1.70 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Portugal vinner
Odds: 1.70
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:00, fredag 2 december
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: