Speltips Uruguay – Sydkorea 24/11: Spännande lag

Axel Sjödin Publicerat: 24 november 2022

Uruguay inleder VM mot Sydkorea under torsdagen i vad som kan bli en spännande match.

Uruguay - Sydkorea

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Uruguay har till stora delar gått igenom en generationsväxling sedan deras framgångar i VM för tolv år sedan, men de har fortfarande spelare som Luis Suárez och Diego Godín kvar i truppen sedan dess. För att vara ett så litet land som Uruguay så har de dock haft en fantastisk återväxt med spelare som Federico Valverde, Rodrigo Bentancur och Darwin Núñez som är redo att axla detta nya Uruguay.

De är ganska förbisedda när det kommer till chanser att gå långt i turneringen, men har fått en ganska tacksam lottning då gruppen i övrigt fylls ut av Portugal och Ghana. Uruguay slutade trea i det sydamerikanska kvalet bakom Brasilien och Argentina och har sett bra ut under året som har gått.

Även om det blir svårt att upprepa deras framgångar från 2010 så känns Uruguay som en bubblare till att kunna gå långt. Det gäller dock att de visar det redan från början då Sydkorea ändå får anses som den största utmanaren till att putta ner någon av Portugal och Uruguay från deras förväntade avancemang.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Son Heung-min är ett potentiellt tungt avbräck

Sydkorea har haft det tufft under de senaste världsmästerskapen där de inte har tagit sig ur gruppen på sina två senaste försök. De tillhör ett av asiens vassaste lag, men det är också en svag region i fotbollssammanhang.

Sydkorea fick också väldigt tunga nyheter precis inför premiären av turneringen då deras stora stjärna Son Heung-min kommer att behöva opereras i ögat. Det är fortfarande oklart om och hur mycket han kommer kunna spela och i vilket skick han kommer att vara i och detta har såklart stor påverkan på Sydkoreas potential att kunna utmana om avancemang.

Laget i övrigt är av väldigt varierande kvalitet och det kommer nog bli tufft att stå upp emot bra europeiskt och sydamerikanskt motstånd i gruppen. Även om vi inte vet hur mycket Son kommer att få spela så kan vi nog anta att den första matchen är den som han löper störst risk att vara frånvarande från, vilket ger Uruguay ytterligare en fördel i en match där de redan var favoriter.

Sydkorea har förvisso visat på ett starkt försvar och har sett ganska bra ut i upptakten till VM, men i min mening så är oddsen 1.77 hos Lucky Sports klart spelvärda för den raka ettan här då Uruguay ska vara en nivå över sina motståndare på torsdag.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Uruguay
Odds: 1.77
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 14:00, torsdag 24 november
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: