Speltips USA – Wales 21/11: Väldigt viktiga poäng

Axel Sjödin Publicerat: 21 november 2022

Grupp B hettar till direkt då USA och Wales, som båda förväntas slåss om andraplatsen, ställs mot varandra i första matchen.

USA - Wales

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blir ingen mjukstart för något av lagen, då båda inleder med gruppspelets kanske viktigaste match. Ifall man utgår från vad som har sagts på förhand så är det dessa två nationer som kommer att göra upp om andraplatsen bakom England och här gäller det verkligen att inte förlora i öppningsmötet.

Efter att ha missat det förra världsmästerskapet så är USA återigen tillbaka på den stora scenen där de kommer att behöva ta sig förbi europeiskt motstånd för att säkra avancemang. Amerikanerna har dock ett någorlunda starkt lag med många spelare från de europeiska toppligorna där deras kvalitet spelare för spelare förmodligen överträffar Wales.

Resultaten under senare tid har dock inte varit särskilt positiva då de bara kryssat mot Saudiarabien och El Salvador, samt förlorat mot Japan i deras senaste matcher. De hamnade även bakom både Kanada och Mexiko i CONCACAF:s VM-kval och har inte direkt sett särskilt skräckinjagande ut i upptakten till VM.

Öppningsmatchen mot Wales kommer säkerligen att besvara många frågor för amerikanernas del, men det gäller att leverera direkt ifall de vill hålla hoppet om avancemang vid liv.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Wales har ett starkt kollektiv

Detta lär med all förmodan bli Gareth Bales första och sista världsmästerskap med sitt Wales, som han var med och ledde till väldiga framgångar under EM 2016 där de tog sig till semifinal.

Wales har som sagt inte riktigt samma genomgående kvalitet i truppen som USA, men har visat sig vara ett starkt kollektiv som har visat oerhörd kämpaglöd när de har representerat sitt land. Det ska inte underskattas i sådana här sammanhang och det finns trots allt en anledning till att Wales hålls som en stark kandidat till att sno åt sig andraplatsen i gruppen.

Resultaten inför världsmästerskapet har inte varit särskilt bra för Wales del heller dock. De åkte ut ur Nations League A-liga med bara en poäng i bagaget, men skillnaden på motstånd är också väldigt stor gentemot det som USA har ställts mot, så det är svårt att dra några långtgående slutsatser genom att blicka bakåt.

Det var dock längesedan som USA besegrade ett motstånd av Wales kvalitet, och även om spelbolagen håller amerikanerna som knappa favoriter är jag inte helt övertygad om hur de kommer att stå sig. Vi spelar därmed på Wales med pengarna tillbaka vid oavgjort för 2.08 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Wales – Draw no bet
Odds: 2.08
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:00, måndag 21 november
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: