Speltips Wales – Iran 25/11: Andra omgången inleds

Axel Sjödin Publicerat: 25 november 2022

Den andra gruppspelsrundan inleds under fredagen med matchen mellan Wales och Iran i grupp B.

Wales - Iran

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nu när den andra gruppspelsrundan inleds så kommer många lags chanser att avancera att avgöras och den första matchen vi får bevittna är precis en sådan match. Båda lagen är pressade att vinna för att bibehålla en rimlig chans att avancera.

Wales inledde turneringen med ett kryss mot USA, laget som de på förhand förutspåddes kriga om andraplatsen med. Amerikanarna inledde klart bäst mot ett blekt Wales som inte lyckades skapa något av värde under första halvlek och som rättvist låg under med 0-1 i halvtidsvilan.

De kom dock in i matchen i andra halvlek där de tryckte på för en kvittering som tillslut kom genom Gareth Bale på straff i den 82:a minuten. Även om de lyckades höja sig i andra halvlek så kan man inte säga att det var en särskilt övertygande insats från Wales som hade svårt att hävda sig innan amerikanerna sjönk tillbaka i plan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tuff start på turneringen för Irans del

Iran fick en väldigt tuff start på VM då de förlorade med 2-6 mot den förväntade gruppvinnaren England. Det var förvisso en fin offensiv uppvisning av England, men sex insläppta mål är trots allt ett kvitto på varför Iran också var tippade som gruppens slagpåse. Inte mycket från den första matchen har förändrat den bilden.

Två tröstmål kanske kan öka självförtroendet inför kommande matcher, för inget är trots allt avgjort ännu för Irans del. De har viss offensiv spets med sin stora stjärna Mehdi Taremi som också stod för båda målen i öppningsmötet. Även Sardar Azmoun får Wales se upp för, även om han dragits med skador och inledde det första mötet på bänken.

Iran är ett framtungt lag som inte ska ha tillräckligt bra försvar för att kunna stå emot europeiskt motstånd. Även om Wales knappast briljerat offensivt så borde de kunna hantera Iran, annars kan man nog kort och gott konstatera att turneringen förmodligen är över för Wales del.

Trots Irans insats i första matchen så är oddsen ganska höga för den raka ettan här. Vi spelar därmed på att Wales vinner detta för 2.12 gånger pengarna hos Lucky Sports, då de ska vara en nivå över Iran. Detta kan kombineras med ett spel på över 1,5 mål för den som vill chansa på lite högre odds.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Wales vinner
Odds: 2.12
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 11:00, fredag 25 november
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: