GUIDE: Så fungerar Stryktipset – spelförslag varje vecka & så fungerar det

Stryktipset är Svenska Spels populäraste spelform och har varit hjärtat i betting-Sverige sedan det introducerades 1934 – med i snitt över en miljon tippare varje vecka. Gäller är att tippa 13 utvalda fotbollsmatcher och vinst delas ut till alla med 10-13 rätt, såvida den överskrider 10 kronor. Här förklarar vi hur det fungerar och hjälper er nya spelare hitta rätt i vägen till 13 rätt.

  Testa Stryktipset direkt hos Svenska Spel redan idag via denna länk!

Spela lördagens Stryktipset och lämna in din rad direkt via oss på Spelbloggare:

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se
corner
Vecka 49
Spelstopp:
Jackpot: -
Oms. kr
Updating...
1
Manchester C - Manchester U
1
X
2
Odds
1,31
5,80
10,10
Svenska folket
Öppna
63%
23%
14%

Stryktipset rivstartar med det prestigefyllda mötet på Etihad Stadium. Trots att säsongen är ung har redan Manchester City halkat efter så mycket gentemot Liverpool att varje match förefaller vara en måstematch. Samtidigt, trots att säsongen är ung har redan många röster höjts med krav på Ole Gunnar Solskjaers avgång. Manchester United såg klart förbättrade ut i veckans viktoria mot Tottenham men att ha mindre än hälften så många poäng som Liverpool efter 15 omgångar är en skam för Sir Fergusons arv. Förra säsongen vann City mot United både på Old Trafford och Etihad. De ljusblå visade senast att man klarar sig utan Agüero. Banketta.

2
Bournemouth - Liverpool
1
X
2
Odds
6,85
5,05
1,44
Svenska folket
Öppna
10%
14%
76%

Alla som inte hejar på Liverpool hejar på alla som möter Liverpool. De regerande Champions League-mästarna har dominerat så grovt i Premier League att serien redan ser avgjord ut. 14-1-0 är en resultatrad som knappt borde vara möjlig i denna stenhårda serie. Bournemouth är inte av samma snitt som Pool men The Cherries ska inte ses som komplett chanslösa. Körsbären har bland annat besegrat Manchester United denna höst. Nu kommer troligen Klopp rotera med tanke på den avgörande Champions League-matchen kommande vecka. Åtminstone krysset måste petas med på Vitality Stadium om vi ska få någon utdelning värd namnet!

3
Tottenham - Burnley
1
X
2
Odds
1,39
5,10
8,45
Svenska folket
Öppna
79%
14%
7%

Sedan José Mourinho iklädde sig den liljevita kostymen har Tottenham bromsat sin svaga höstsäsong men defensiven ser alltjämt svajig ut. Två insläppta mål mot såväl West Ham, Olympiakos, Bournemouth som United är inte i Mourinhos smak. Burnley har gjort en formidabel säsong hittills och har en topp 5-placering inom räckhåll. The Clarets vann vårens inbördes mot Spurs och ska ha goda möjligheter till en ny viktoria. Med en vänstervriden streckning vänder vi på klacken.

4
Watford - Crystal P
1
X
2
Odds
2,33
3,38
3,20
Svenska folket
Öppna
31%
27%
42%

Vicarage Road levererar en batalj på den nedre halvan av Premier League. Faktum är att Watford ligger allra sist i tabellen, därmed var det ingen större chock att Sánchez fick sparken. The Hornets har en spelartrupp som ska ligga betydligt högre upp och det lär ske en klättring när som helst. Crystal Palace har haft det tungt under den senare delen av säsongen men spelschemat har varit mördande. The Eagles ligger på en stabil placering i mittens rike och bör gälla som favoriter nu efter den heroiska segern mot Bournemouth. Till protokollet bör föras att Watford av tradition trivs gott mot just Crystal Palace, tre raka triumfer är en trevlig trend. Dessutom kommer de övervärderade gästerna utan sin benknäckare Sakho som stängdes av efter sin vilda satsning i segern mot Bournemouth senast. Ovisst är bara förnamnet men visst får vi se en vinnare? Gaffeln (etta-tvåa) passar fint här.

5
Blackburn - Derby
1
X
2
Odds
2,00
3,55
3,70
Svenska folket
Öppna
58%
26%
16%

The Championship är 19 omgångar gammal när dessa båda kombattanter befinner sig i mittenrikets getingbo. Blackburn har den prydliga resultatraden 8-3-8 efter att ha sprungit bra sista tiden med fyra fullpoängare på de senaste fem rundorna. Derby har också en prydlig resultatrad, 6-7-6, efter förra helgens 1-1-möte hemma mot Queens Park Rangers. Blackburn har vunnit motsvarande möte två säsonger i rad och har endast besegrats en gång på Ewood Park sedan säsongspremiären. 1X är ett lås.

6
Cardiff - Barnsley
1
X
2
Odds
1,72
3,90
4,65
Svenska folket
Öppna
76%
14%
10%

Till Wales anländer The Championships sämsta lag och det börjar bli hett om öronen för Barnsley nu. Kanske kom vändningen för The Tykes senast då det äntligen blev full pott när firma Mowatt/Bahre sänkte Hull med 3-1. Cardiff har dubbelt så ståtligt poängkonto efter viktorian på City Ground förra helgen. Barnsley har trots allt inkasserat ett resultat av varje valör sett till de senaste tre besöken på Cardiff City Stadium. Krysset petas med i hopp om ytterligare gallring bland kupongerna.

7
Fulham - Bristol C
1
X
2
Odds
1,65
4,10
5,00
Svenska folket
Öppna
56%
25%
19%

Från en huvudstad till en annan när Fulham ska fortsätta sitt återtåg till Premier League. The Cottagers ligger på playoff-plats för närvarande och formen är alldeles lysande. Fyra raka triumfer skojar man inte bort och mister Mitrovic toppar skytteligan i ensamt majestät. Bristol City ligger strax bakom värdarna i tabellen men har inte alls lika sprudlande svit. 1-4-1 sett till de sex senaste kamperna i ligaliret är facit för The Robins som bara vunnit en bortamatch sedan första halvan av september. Etta.

8
Hull - Stoke
1
X
2
Odds
2,48
3,40
2,82
Svenska folket
Öppna
56%
24%
20%

Att Stoke nyligen var i Premier League förefaller som en gåta i dagsläget. The Potters ligger näst sist i The Championship och kan titulera sig seriens allra sämsta hemmalag. På resande fot har trots allt Stoke hävdat sig förhållandevis bättre och titt som tätt tar de sina skalper. Joe Allen och gänget har bland annat besegrat Fulham och Swansea under hösten. Hull har erövrat tolv poäng mer än gästerna men The Tigers är ett instabilt herrskap. 4-0 mot Preston följdes upp med 3-1-torsk mot jumbon Barnsley förra helgen. Inbördes möten talar till fördel för Stoke som vunnit tre av de fyra senaste. En äkta holmgång är att vänta på KCOM Stadium. Inled streckandet i mellersta ledet men fyll på i ytterkanterna fortast möjligt.

9
Luton - Wigan
1
X
2
Odds
2,39
3,55
2,87
Svenska folket
Öppna
41%
29%
30%

Lilla Luton har det som väntat tufft som nykomlingar i Englands näst högsta serie. 0-7 mot Brentford senast räcker och blir över som bevis på det tuffa Luton-livet. Wigan är tabellgrannar med hemmalaget och balanserar just nu på fel sida om den vedervärdiga giljotin som leder ner till League One. The Latics har gått lika kallt som Luton senaste veckorna men poängen på senaste resan, mot svårspelade Millwall, gör att gästerna får första strecket på Kenilworth Road. The Hatters får sikta in sig på max en splittpott efter kölhalningen i London. X2.

10
Queens PR - Preston
1
X
2
Odds
2,29
3,60
3,00
Svenska folket
Öppna
41%
26%
33%

Åter till London där den undre halvan ställs mot den övre. Queens Park Rangers har dyster form med blott tre inspelade poäng sett till de senaste sju striderna i The Championship. Det blev 0-4 i baken mot Nottingham senast det begav sig på denna arena. Preston ligger på playoff-plats efter att ha producerat näst flest strutar av samtliga sällskap. Allra flest strutar har signerats av Daniel Johnson, den 27-årige jamaicanen gör sin bästa säsong i karriären. Att det blivit bortaseger i motsvarande möte tre säsonger i rad skänker trygghet till spiktvåan.

11
Reading - Birmingham
1
X
2
Odds
2,15
3,38
3,42
Svenska folket
Öppna
54%
26%
20%

Rojalisterna på Madejski Stadium tillämpar raggarfotboll när man står för värdskapet. 4-0-5 på eget gräs vittnar om detta. Nu kommer Blånäsorna från Birmingham på besök med trippla kryss i ryggen. Gästerna har fyra poäng mer än Reading på kontot men har inte avgått med seger på resande fot sedan första halvan av september. Madejski Stadium är den enda arena i ligan som ännu inte haft oavgjorda siffror på sin resultattavlan. Streckningen lockar till att tvåan ska vara utgångstecken. Gaffeln (etta-tvåa) sitter som en smäck!

12
Sheffield W - Brentford
1
X
2
Odds
2,60
3,25
2,77
Svenska folket
Öppna
43%
26%
31%

Pontus Jansson har lotsat Brentford som en raket genom tabellen. Efter den svaga starten har The Bees bara en poäng till toppsextetten. 7-0 mot Luton senast var ord och inga visor från Ponne och pojkarna. Hillsboroughs hemmalag har inte haft samma flygande övergång från höst till vinter. Sheffield Wednesdays seger mot Charlton är den enda trepoängaren sett till de senaste sex kamperna. Ugglorna har tveksamheter kring Fernando Forestieri inför helgen. Stålstadens streckning har vänstervridits. In Ponne we trust!

13
Middlesbrough - Charlton
1
X
2
Odds
1,88
3,65
4,10
Svenska folket
Öppna
56%
27%
17%

Vi stänger lördagens kupong med nyss nämnda Charlton. The Addicks fick på näbben hemma mot Wednesday senast och har fortsatt extrema skadeproblem. Mot onsdagslaget lyckades inte ens Charlton fylla sin avbytarbänk. Middlesbrough ligger precis som besökarna på den nedre halvan och har nu Mcnair samt Marvin Johnson på botbänken. Boro har sannerligen underpresterat men när Britt Assombalonga vevar igång sitt målskytte kommer Woodgates värdar erövra en respektabel placering. Charlton har inte vunnit på Riverside Stadium sedan 2005 och när ettan bjuder på duglig spelprocent är spiken ett faktum.

1
Manchester C - Manchester U
1
X
2
Odds
1,31
5,80
10,10
Svenska folket
Öppna
63%
23%
14%

Stryktipset rivstartar med det prestigefyllda mötet på Etihad Stadium. Trots att säsongen är ung har redan Manchester City halkat efter så mycket gentemot Liverpool att varje match förefaller vara en måstematch. Samtidigt, trots att säsongen är ung har redan många röster höjts med krav på Ole Gunnar Solskjaers avgång. Manchester United såg klart förbättrade ut i veckans viktoria mot Tottenham men att ha mindre än hälften så många poäng som Liverpool efter 15 omgångar är en skam för Sir Fergusons arv. Förra säsongen vann City mot United både på Old Trafford och Etihad. De ljusblå visade senast att man klarar sig utan Agüero. Banketta.

2
Bournemouth - Liverpool
1
X
2
Odds
6,85
5,05
1,44
Svenska folket
Öppna
10%
14%
76%

Alla som inte hejar på Liverpool hejar på alla som möter Liverpool. De regerande Champions League-mästarna har dominerat så grovt i Premier League att serien redan ser avgjord ut. 14-1-0 är en resultatrad som knappt borde vara möjlig i denna stenhårda serie. Bournemouth är inte av samma snitt som Pool men The Cherries ska inte ses som komplett chanslösa. Körsbären har bland annat besegrat Manchester United denna höst. Nu kommer troligen Klopp rotera med tanke på den avgörande Champions League-matchen kommande vecka. Åtminstone krysset måste petas med på Vitality Stadium om vi ska få någon utdelning värd namnet!

3
Tottenham - Burnley
1
X
2
Odds
1,39
5,10
8,45
Svenska folket
Öppna
79%
14%
7%

Sedan José Mourinho iklädde sig den liljevita kostymen har Tottenham bromsat sin svaga höstsäsong men defensiven ser alltjämt svajig ut. Två insläppta mål mot såväl West Ham, Olympiakos, Bournemouth som United är inte i Mourinhos smak. Burnley har gjort en formidabel säsong hittills och har en topp 5-placering inom räckhåll. The Clarets vann vårens inbördes mot Spurs och ska ha goda möjligheter till en ny viktoria. Med en vänstervriden streckning vänder vi på klacken.

4
Watford - Crystal P
1
X
2
Odds
2,33
3,38
3,20
Svenska folket
Öppna
31%
27%
42%

Vicarage Road levererar en batalj på den nedre halvan av Premier League. Faktum är att Watford ligger allra sist i tabellen, därmed var det ingen större chock att Sánchez fick sparken. The Hornets har en spelartrupp som ska ligga betydligt högre upp och det lär ske en klättring när som helst. Crystal Palace har haft det tungt under den senare delen av säsongen men spelschemat har varit mördande. The Eagles ligger på en stabil placering i mittens rike och bör gälla som favoriter nu efter den heroiska segern mot Bournemouth. Till protokollet bör föras att Watford av tradition trivs gott mot just Crystal Palace, tre raka triumfer är en trevlig trend. Dessutom kommer de övervärderade gästerna utan sin benknäckare Sakho som stängdes av efter sin vilda satsning i segern mot Bournemouth senast. Ovisst är bara förnamnet men visst får vi se en vinnare? Gaffeln (etta-tvåa) passar fint här.

5
Blackburn - Derby
1
X
2
Odds
2,00
3,55
3,70
Svenska folket
Öppna
58%
26%
16%

The Championship är 19 omgångar gammal när dessa båda kombattanter befinner sig i mittenrikets getingbo. Blackburn har den prydliga resultatraden 8-3-8 efter att ha sprungit bra sista tiden med fyra fullpoängare på de senaste fem rundorna. Derby har också en prydlig resultatrad, 6-7-6, efter förra helgens 1-1-möte hemma mot Queens Park Rangers. Blackburn har vunnit motsvarande möte två säsonger i rad och har endast besegrats en gång på Ewood Park sedan säsongspremiären. 1X är ett lås.

6
Cardiff - Barnsley
1
X
2
Odds
1,72
3,90
4,65
Svenska folket
Öppna
76%
14%
10%

Till Wales anländer The Championships sämsta lag och det börjar bli hett om öronen för Barnsley nu. Kanske kom vändningen för The Tykes senast då det äntligen blev full pott när firma Mowatt/Bahre sänkte Hull med 3-1. Cardiff har dubbelt så ståtligt poängkonto efter viktorian på City Ground förra helgen. Barnsley har trots allt inkasserat ett resultat av varje valör sett till de senaste tre besöken på Cardiff City Stadium. Krysset petas med i hopp om ytterligare gallring bland kupongerna.

7
Fulham - Bristol C
1
X
2
Odds
1,65
4,10
5,00
Svenska folket
Öppna
56%
25%
19%

Från en huvudstad till en annan när Fulham ska fortsätta sitt återtåg till Premier League. The Cottagers ligger på playoff-plats för närvarande och formen är alldeles lysande. Fyra raka triumfer skojar man inte bort och mister Mitrovic toppar skytteligan i ensamt majestät. Bristol City ligger strax bakom värdarna i tabellen men har inte alls lika sprudlande svit. 1-4-1 sett till de sex senaste kamperna i ligaliret är facit för The Robins som bara vunnit en bortamatch sedan första halvan av september. Etta.

8
Hull - Stoke
1
X
2
Odds
2,48
3,40
2,82
Svenska folket
Öppna
56%
24%
20%

Att Stoke nyligen var i Premier League förefaller som en gåta i dagsläget. The Potters ligger näst sist i The Championship och kan titulera sig seriens allra sämsta hemmalag. På resande fot har trots allt Stoke hävdat sig förhållandevis bättre och titt som tätt tar de sina skalper. Joe Allen och gänget har bland annat besegrat Fulham och Swansea under hösten. Hull har erövrat tolv poäng mer än gästerna men The Tigers är ett instabilt herrskap. 4-0 mot Preston följdes upp med 3-1-torsk mot jumbon Barnsley förra helgen. Inbördes möten talar till fördel för Stoke som vunnit tre av de fyra senaste. En äkta holmgång är att vänta på KCOM Stadium. Inled streckandet i mellersta ledet men fyll på i ytterkanterna fortast möjligt.

9
Luton - Wigan
1
X
2
Odds
2,39
3,55
2,87
Svenska folket
Öppna
41%
29%
30%

Lilla Luton har det som väntat tufft som nykomlingar i Englands näst högsta serie. 0-7 mot Brentford senast räcker och blir över som bevis på det tuffa Luton-livet. Wigan är tabellgrannar med hemmalaget och balanserar just nu på fel sida om den vedervärdiga giljotin som leder ner till League One. The Latics har gått lika kallt som Luton senaste veckorna men poängen på senaste resan, mot svårspelade Millwall, gör att gästerna får första strecket på Kenilworth Road. The Hatters får sikta in sig på max en splittpott efter kölhalningen i London. X2.

10
Queens PR - Preston
1
X
2
Odds
2,29
3,60
3,00
Svenska folket
Öppna
41%
26%
33%

Åter till London där den undre halvan ställs mot den övre. Queens Park Rangers har dyster form med blott tre inspelade poäng sett till de senaste sju striderna i The Championship. Det blev 0-4 i baken mot Nottingham senast det begav sig på denna arena. Preston ligger på playoff-plats efter att ha producerat näst flest strutar av samtliga sällskap. Allra flest strutar har signerats av Daniel Johnson, den 27-årige jamaicanen gör sin bästa säsong i karriären. Att det blivit bortaseger i motsvarande möte tre säsonger i rad skänker trygghet till spiktvåan.

11
Reading - Birmingham
1
X
2
Odds
2,15
3,38
3,42
Svenska folket
Öppna
54%
26%
20%

Rojalisterna på Madejski Stadium tillämpar raggarfotboll när man står för värdskapet. 4-0-5 på eget gräs vittnar om detta. Nu kommer Blånäsorna från Birmingham på besök med trippla kryss i ryggen. Gästerna har fyra poäng mer än Reading på kontot men har inte avgått med seger på resande fot sedan första halvan av september. Madejski Stadium är den enda arena i ligan som ännu inte haft oavgjorda siffror på sin resultattavlan. Streckningen lockar till att tvåan ska vara utgångstecken. Gaffeln (etta-tvåa) sitter som en smäck!

12
Sheffield W - Brentford
1
X
2
Odds
2,60
3,25
2,77
Svenska folket
Öppna
43%
26%
31%

Pontus Jansson har lotsat Brentford som en raket genom tabellen. Efter den svaga starten har The Bees bara en poäng till toppsextetten. 7-0 mot Luton senast var ord och inga visor från Ponne och pojkarna. Hillsboroughs hemmalag har inte haft samma flygande övergång från höst till vinter. Sheffield Wednesdays seger mot Charlton är den enda trepoängaren sett till de senaste sex kamperna. Ugglorna har tveksamheter kring Fernando Forestieri inför helgen. Stålstadens streckning har vänstervridits. In Ponne we trust!

13
Middlesbrough - Charlton
1
X
2
Odds
1,88
3,65
4,10
Svenska folket
Öppna
56%
27%
17%

Vi stänger lördagens kupong med nyss nämnda Charlton. The Addicks fick på näbben hemma mot Wednesday senast och har fortsatt extrema skadeproblem. Mot onsdagslaget lyckades inte ens Charlton fylla sin avbytarbänk. Middlesbrough ligger precis som besökarna på den nedre halvan och har nu Mcnair samt Marvin Johnson på botbänken. Boro har sannerligen underpresterat men när Britt Assombalonga vevar igång sitt målskytte kommer Woodgates värdar erövra en respektabel placering. Charlton har inte vunnit på Riverside Stadium sedan 2005 och när ettan bjuder på duglig spelprocent är spiken ett faktum.

1
Manchester C - Manchester U
1
X
2
Odds
1,31
5,80
10,10
Svenska folket
Öppna
63%
23%
14%

Stryktipset rivstartar med det prestigefyllda mötet på Etihad Stadium. Trots att säsongen är ung har redan Manchester City halkat efter så mycket gentemot Liverpool att varje match förefaller vara en måstematch. Samtidigt, trots att säsongen är ung har redan många röster höjts med krav på Ole Gunnar Solskjaers avgång. Manchester United såg klart förbättrade ut i veckans viktoria mot Tottenham men att ha mindre än hälften så många poäng som Liverpool efter 15 omgångar är en skam för Sir Fergusons arv. Förra säsongen vann City mot United både på Old Trafford och Etihad. De ljusblå visade senast att man klarar sig utan Agüero. Banketta.

2
Bournemouth - Liverpool
1
X
2
Odds
6,85
5,05
1,44
Svenska folket
Öppna
10%
14%
76%

Alla som inte hejar på Liverpool hejar på alla som möter Liverpool. De regerande Champions League-mästarna har dominerat så grovt i Premier League att serien redan ser avgjord ut. 14-1-0 är en resultatrad som knappt borde vara möjlig i denna stenhårda serie. Bournemouth är inte av samma snitt som Pool men The Cherries ska inte ses som komplett chanslösa. Körsbären har bland annat besegrat Manchester United denna höst. Nu kommer troligen Klopp rotera med tanke på den avgörande Champions League-matchen kommande vecka. Åtminstone krysset måste petas med på Vitality Stadium om vi ska få någon utdelning värd namnet!

3
Tottenham - Burnley
1
X
2
Odds
1,39
5,10
8,45
Svenska folket
Öppna
79%
14%
7%

Sedan José Mourinho iklädde sig den liljevita kostymen har Tottenham bromsat sin svaga höstsäsong men defensiven ser alltjämt svajig ut. Två insläppta mål mot såväl West Ham, Olympiakos, Bournemouth som United är inte i Mourinhos smak. Burnley har gjort en formidabel säsong hittills och har en topp 5-placering inom räckhåll. The Clarets vann vårens inbördes mot Spurs och ska ha goda möjligheter till en ny viktoria. Med en vänstervriden streckning vänder vi på klacken.

4
Watford - Crystal P
1
X
2
Odds
2,33
3,38
3,20
Svenska folket
Öppna
31%
27%
42%

Vicarage Road levererar en batalj på den nedre halvan av Premier League. Faktum är att Watford ligger allra sist i tabellen, därmed var det ingen större chock att Sánchez fick sparken. The Hornets har en spelartrupp som ska ligga betydligt högre upp och det lär ske en klättring när som helst. Crystal Palace har haft det tungt under den senare delen av säsongen men spelschemat har varit mördande. The Eagles ligger på en stabil placering i mittens rike och bör gälla som favoriter nu efter den heroiska segern mot Bournemouth. Till protokollet bör föras att Watford av tradition trivs gott mot just Crystal Palace, tre raka triumfer är en trevlig trend. Dessutom kommer de övervärderade gästerna utan sin benknäckare Sakho som stängdes av efter sin vilda satsning i segern mot Bournemouth senast. Ovisst är bara förnamnet men visst får vi se en vinnare? Gaffeln (etta-tvåa) passar fint här.

5
Blackburn - Derby
1
X
2
Odds
2,00
3,55
3,70
Svenska folket
Öppna
58%
26%
16%

The Championship är 19 omgångar gammal när dessa båda kombattanter befinner sig i mittenrikets getingbo. Blackburn har den prydliga resultatraden 8-3-8 efter att ha sprungit bra sista tiden med fyra fullpoängare på de senaste fem rundorna. Derby har också en prydlig resultatrad, 6-7-6, efter förra helgens 1-1-möte hemma mot Queens Park Rangers. Blackburn har vunnit motsvarande möte två säsonger i rad och har endast besegrats en gång på Ewood Park sedan säsongspremiären. 1X är ett lås.

6
Cardiff - Barnsley
1
X
2
Odds
1,72
3,90
4,65
Svenska folket
Öppna
76%
14%
10%

Till Wales anländer The Championships sämsta lag och det börjar bli hett om öronen för Barnsley nu. Kanske kom vändningen för The Tykes senast då det äntligen blev full pott när firma Mowatt/Bahre sänkte Hull med 3-1. Cardiff har dubbelt så ståtligt poängkonto efter viktorian på City Ground förra helgen. Barnsley har trots allt inkasserat ett resultat av varje valör sett till de senaste tre besöken på Cardiff City Stadium. Krysset petas med i hopp om ytterligare gallring bland kupongerna.

7
Fulham - Bristol C
1
X
2
Odds
1,65
4,10
5,00
Svenska folket
Öppna
56%
25%
19%

Från en huvudstad till en annan när Fulham ska fortsätta sitt återtåg till Premier League. The Cottagers ligger på playoff-plats för närvarande och formen är alldeles lysande. Fyra raka triumfer skojar man inte bort och mister Mitrovic toppar skytteligan i ensamt majestät. Bristol City ligger strax bakom värdarna i tabellen men har inte alls lika sprudlande svit. 1-4-1 sett till de sex senaste kamperna i ligaliret är facit för The Robins som bara vunnit en bortamatch sedan första halvan av september. Etta.

8
Hull - Stoke
1
X
2
Odds
2,48
3,40
2,82
Svenska folket
Öppna
56%
24%
20%

Att Stoke nyligen var i Premier League förefaller som en gåta i dagsläget. The Potters ligger näst sist i The Championship och kan titulera sig seriens allra sämsta hemmalag. På resande fot har trots allt Stoke hävdat sig förhållandevis bättre och titt som tätt tar de sina skalper. Joe Allen och gänget har bland annat besegrat Fulham och Swansea under hösten. Hull har erövrat tolv poäng mer än gästerna men The Tigers är ett instabilt herrskap. 4-0 mot Preston följdes upp med 3-1-torsk mot jumbon Barnsley förra helgen. Inbördes möten talar till fördel för Stoke som vunnit tre av de fyra senaste. En äkta holmgång är att vänta på KCOM Stadium. Inled streckandet i mellersta ledet men fyll på i ytterkanterna fortast möjligt.

9
Luton - Wigan
1
X
2
Odds
2,39
3,55
2,87
Svenska folket
Öppna
41%
29%
30%

Lilla Luton har det som väntat tufft som nykomlingar i Englands näst högsta serie. 0-7 mot Brentford senast räcker och blir över som bevis på det tuffa Luton-livet. Wigan är tabellgrannar med hemmalaget och balanserar just nu på fel sida om den vedervärdiga giljotin som leder ner till League One. The Latics har gått lika kallt som Luton senaste veckorna men poängen på senaste resan, mot svårspelade Millwall, gör att gästerna får första strecket på Kenilworth Road. The Hatters får sikta in sig på max en splittpott efter kölhalningen i London. X2.

10
Queens PR - Preston
1
X
2
Odds
2,29
3,60
3,00
Svenska folket
Öppna
41%
26%
33%

Åter till London där den undre halvan ställs mot den övre. Queens Park Rangers har dyster form med blott tre inspelade poäng sett till de senaste sju striderna i The Championship. Det blev 0-4 i baken mot Nottingham senast det begav sig på denna arena. Preston ligger på playoff-plats efter att ha producerat näst flest strutar av samtliga sällskap. Allra flest strutar har signerats av Daniel Johnson, den 27-årige jamaicanen gör sin bästa säsong i karriären. Att det blivit bortaseger i motsvarande möte tre säsonger i rad skänker trygghet till spiktvåan.

11
Reading - Birmingham
1
X
2
Odds
2,15
3,38
3,42
Svenska folket
Öppna
54%
26%
20%

Rojalisterna på Madejski Stadium tillämpar raggarfotboll när man står för värdskapet. 4-0-5 på eget gräs vittnar om detta. Nu kommer Blånäsorna från Birmingham på besök med trippla kryss i ryggen. Gästerna har fyra poäng mer än Reading på kontot men har inte avgått med seger på resande fot sedan första halvan av september. Madejski Stadium är den enda arena i ligan som ännu inte haft oavgjorda siffror på sin resultattavlan. Streckningen lockar till att tvåan ska vara utgångstecken. Gaffeln (etta-tvåa) sitter som en smäck!

12
Sheffield W - Brentford
1
X
2
Odds
2,60
3,25
2,77
Svenska folket
Öppna
43%
26%
31%

Pontus Jansson har lotsat Brentford som en raket genom tabellen. Efter den svaga starten har The Bees bara en poäng till toppsextetten. 7-0 mot Luton senast var ord och inga visor från Ponne och pojkarna. Hillsboroughs hemmalag har inte haft samma flygande övergång från höst till vinter. Sheffield Wednesdays seger mot Charlton är den enda trepoängaren sett till de senaste sex kamperna. Ugglorna har tveksamheter kring Fernando Forestieri inför helgen. Stålstadens streckning har vänstervridits. In Ponne we trust!

13
Middlesbrough - Charlton
1
X
2
Odds
1,88
3,65
4,10
Svenska folket
Öppna
56%
27%
17%

Vi stänger lördagens kupong med nyss nämnda Charlton. The Addicks fick på näbben hemma mot Wednesday senast och har fortsatt extrema skadeproblem. Mot onsdagslaget lyckades inte ens Charlton fylla sin avbytarbänk. Middlesbrough ligger precis som besökarna på den nedre halvan och har nu Mcnair samt Marvin Johnson på botbänken. Boro har sannerligen underpresterat men när Britt Assombalonga vevar igång sitt målskytte kommer Woodgates värdar erövra en respektabel placering. Charlton har inte vunnit på Riverside Stadium sedan 2005 och när ettan bjuder på duglig spelprocent är spiken ett faktum.

Hel
0
Halv
0
Pris
0 kr

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

  Testa Stryktipset direkt hos Svenska Spel redan idag via denna länk!

Spelbloggare – speltips Stryktipset:

Hos Spelbloggare.se älskar vi, liksom våra läsare, spel samt Stryktipset. Inför varje lördag, när ett nytt Stryktipset går av stapeln, analyseras hela kupongen med tillhörande speltips, spelförslag och färdiga system att rygga på nolltid. Detta året om, utan minsta undantag.

Dessa hittas alltid på hemsidan, publicerade runt 24 timmar eller mer, före spelstopp och ni kan även se den aktuella kupongen, den kommande, i denna artikel.

Datum för Stryktipset 2019:

Våra speltips för Stryktipset: 2019-11-16
Våra speltips för Stryktipset: 2019-11-23
Våra speltips för Stryktipset: 2019-11-30
Våra speltips för Stryktipset: 2019-12-07
Våra speltips för Stryktipset: 2019-12-14
Våra speltips för Stryktipset: 2019-12-21
Våra speltips för Stryktipset: 2019-12-28

Spelstopp för Stryktipset är alltid lördagar, 15:59, där de hetaste matchernas utfall från främst England och Sverige: Premier League, Championship och Allsvenskan i första hand, ska tippas med tecknen 1-X-2.

Man kan spela såväl enkelrader, alltså ett tecken per match, eller systemspel med flera tecken på utvalda matcher. Summan för ens system ökar för alla adderade tecken och sedermera kan man justera ens system ytterligare med valen M-system, R-system eller U-system. Ni läser mer om dem nedan.

Vad ska man tänka på när man spelar Stryktipset – för- och nackdelar?

Stryktipset är en helig lördagstradition bland fotbolls- och spelälskande svenskar. För den med analytisk förmåga och spelskicklighet kan det dessutom innebära att det finns ett stort värde i att spela under lördagarna, inte bara för underhållningens skull.

Känsla kan ta en långt, men genom att väga procenttecken mot odds kan man med enkelhet finna värde i de flesta matcher på kupongen – och det är en fördel man kan ha övriga spelande; att inte bara gå på känsla. I praktiken kan det se ut som så att ett lag står i oddset 2,00 för att vinna en match, men bara är kryssade till 30% av övriga spelare – något som oftast innebär att det finns värde i att kryssa det enskilda laget, såvida man anser att oddset motsvarar de verkliga förutsättningarna i matchen.

Att få med de stora skrällarna i en kupong är vägen till 13 möjliga rätt, kanske till och med som ensam vinnare och det är då de riktigt stora vinsterna kan hämtas hem. Att bara spela favoriter är sällan en god idé på ett spelsystem med så lite som 65% i återbetalning.

Är du ute efter de stora vinsterna? Då är Stryktipset en potentiell väg att lyckas nå dem.

Och just det, återbetalningen, är den främsta nackdelen med Stryktipset gentemot många andra spelformer hos såväl Svenska Spel som andra spelbolag online. 65% är en låg summa och det kan jämföras med återbetalning om 95% och uppåt på 1X2-marknaderna från många sportevent och fotbollsmatcher.

Att inte själv kunna välja vilka matcher man ska spela på och ta ställning i kan också ses som en nackdel, men framförallt brukar kupongerna täckas av matcher från Premier League och Championship, med undantag för landslagsuppshållet, varpå informationsunderlaget att ta del av normalt är stort.

Snabbfakta: Stryktipset

Speltyp: Fotboll
Antal matcher: 13
Tecken: 1-X-2
Spelstopp: Lördagar 15:59
Insats: En (1) krona/rad
Återbetalning till tipparna: 65%
Spelbolag: Svenska Spel

Systemen är uppdelade i tre delar – följande:

M-systemet (matematiskt system):

Flera enkelrader i ett och samma system. Enkeltecken, halvgarderingar eller helgarderingar är det som spelas på de 13 matcherna. En halvgardering innebär två tecken, 1, X eller 2, och en helgardering att samtliga tas med och därmed tre tecken.

I praktiken betyder därmed ett tecken en rad. Halvgarderingen på en match kostar därmed två (2) kronor och helgarderingen tre (3). Raderna multipliceras till sist ihop och landar i en hopklumpad slutsumma.

Med fler tecken blir systemet med andra ord dyrare, men vinstchanserna ökar markant.

R-systemet (reducerat system):

Principen är densamma som med M-systemet, men med en reducerad insats och därmed också chans att vinna. Det är inte alltid lika attraktivt att spela ett R-system som det kanske kan se ut utan en närmare inblick. Systemet har sina för- och nackdelar.

Det finns 29 stycken reducerade system till antalet och dem minsta gemensamma nämnaren är att dina antal korrekta tecken i matcherna per automatik inte betyder samma antal rätt när systemet rättats. Systemen har olika garantier, som exempelvis 10, 11 eller 12 rätt, om alla matcher hittar in under tippat tecken.

Ett antal av raderna blir med andra ord fallgropar i systemet vid ett R-system.

U-systemet (utgångsrad):

Med ett U-system sätts ens kunskaper på stora prov. Det är enkelt förklarat ett reducerat system med utgångsrader. Här får tipparen i fråga påverka teckenfördelningen på matcherna, vilket är den praktiska skillnaden från ett R-system.

Vill man stärka sina aktier att pricka in matcherna kan matematiska garderingar (MG) adderas. Vid två tecken, en halvgardering, på en rad dubblas priset och vid tre tecken, en helgardering, tripplas priset för ens MG-val. Med detta ökas alltså antalet rader och fallgroparna blir färre.

Hur spelar man Stryktipset?

Enklast spelar man på Stryktipset via Svenska Spels hemsida, men man kan också lämna in sina rader via fysiska Spelombud runtom i landet. Då tillkommer dessvärre en – om än liten – avgift för inlämningen. Denna undviker man bäst genom att spela via nätet.

Garantin: Ensam vinnare på 13 rätt får minst 10 miljoner kronor

En ensam vinnare på 13 rätt är alltid garanterad minst tio miljoner kronor i vinstsumma. Summorna i det stora hela fördelas inte utifrån satta odds, utan hur resten av Sverige har spelat. Desto fler spelare och desto färre med många rätt, desto större blir summorna för de med 10-13 tecken prickade.

Svenska Spel återbetalar spelarna med 65% av flödet i form av vinster. 40% av den summan betalas ut till de med 13 rätt.

Under helger med jackpott, som kan gå upp emot mångmiljonbelopp, blir spelvärdet på förhand större för läsarna och den som blir ensam på alla rätt ökar sin hopskramlade summa rejält.

Öka vinstchanserna med en Joker på Stryktipset

På Stryktipssystemen finns en Joker-ruta och med den ikryssad tävlar du om miljontals kronor med hjälp av kupongens nummer, där vinnarna lottas fram och den minsta summan för att delta är på tio (10) kronor.

Jokerraden dras framifrån och bakåt. Maxvinsten är på astronomiska 30 miljoner kronor.

Vad händer om en match ställs in?

Blir en eller flera av matcherna i Stryktipset inställda, lottas dessa utifrån tio utvalda tidningars expertförutsägelser. Antalet bollar är 16, varav tidningarna placerar ut tio av dessa, medan övriga fördelas jämnt på alla tecken.

Är experttipsen 10-0-0 för 1X2-tecknen i den specifika matchen kommer lottningen med andra ord ske utifrån 12-2-2. Gällande denna typ av händelser rekommenderar vi på Spelbloggare.se att alltid spela efter värdet eller de/det tecken som matematiskt är vettigast utifrån var spelarna placerat sina pengar.

  Testa Stryktipset direkt hos Svenska Spel redan idag via denna länk!

Skrivet av: