Guide: Så fungerar Betfairs oddsbörs där man sätter egna odds – Just nu 0% kommission!

Spelbloggare Publicerat: 29 mars 2017

fotboll kampanjDu har säkert hört talas om Betfairs oddsbörs, men kanske inte helt och hållet förstår hur den fungerar. Här förklarar vi allt!

Unik kampanj hos oss:

Få 450 kronor riskfritt spel via oss, hos Betfairs spelbörs.

  Öppna ditt konto hos Betfairs spelbörs – få 450 kr riskfritt spel!

Såhär fungerar spelbörsen hos Betfair:

I enkla drag är en oddsbörs en marknad där du spelar mot andra spelare och inte oddssättare, vilket betyder att du antingen spelar eller bokar odds – kommer scenariot slå in eller ej? Du köper eller säljer alltså odds. Agerar bookmaker eller spelare.

Om du tror att ett spel kommer sitta – synar du det. Med andra spelar du ett odds, som en annan spelare har erbjudit.

Om du tror att ett spel inte kommer sitta – bokar du det. Med andra ord sätter du ett odds, som en annan spelare i sin tur får syna.

När du bokar ett odds, så kommer det alltså upp på marknaden och en andra kan ta ställning till det. När, om, det någon annan hugger blir ditt spel matchat. Om inte står det kvar som omatchat till slutet och blir annullerat, vilket betyder att du får insatsen tillbaka. Innan en potentiell matchning finns också möjligheten att ta bort oddset från marknaden.

För att förenkla det med ett exempel; du bokar ett spel till oddset 1,40 och sätter in 100 kronor som spelets köpares insats. Skulle spelet träffa, förlorar du 40 kronor till den som accepterade oddset och skulle det sitta vinner du alltså 100 kr.

Betfair, som oddsbörs, har endast en uppgift här och det är att hålla pengarna mellan den som bokat och den som spelat, som en opartisk mellanhand.

Fördelar med Betfair:

Bäst odds:

Eftersom du spelar mot andra spelare får du allt som oftast marknadsledande odds på Betfair – och det kan handla om stor skillnad, speciellt på marknader där det omsätts mycket pengar.

I praktiken innebär det att återbetalningen på vissa marknader kan hitta upp till och med en bra bit över 100%.

Belönas för att spela mycket:

Desto mer spelar, desto större rabattsats får du på kommissionsavgiften, upp till 60%, vilket betyder att du får behålla betydligt mycket mer av din samlade vinstsumma som storspelare, än om du bara spelar lite då och då.

Du blir inte limiterad:

Eftersom Betfair, som spelbörs, inte förlorar på vinnande spelare kan man inte bli limiterad, får kontot avstängt eller begränsat – ett problem som en rad andra spelbolag brottas med.