Speltips Danmark – Sverige 11/12: Handbolls-EM

Simon Pålsson Publicerat: 11 december 2020

Handbolls-EM åker vidare på fredagen när Sverige spelar mot värdnationen Danmark i en tuff match om viktiga poäng i mellanrundan.

Danmark - Sverige

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway

Då är vi framme vid mellanrundan i stundande Europamästerskapet i handboll, för damer, som nu spelas på dansk mark. Det här var en turnering som det svängde mycket om på förhand, men som kom att spelas enligt planerna ändå.

Dessvärre finns det ingen publik på läktarna och naturligtvis är sporten inte fullt lika underhållande utan stödet från läktarplats. Inte minst för svensk del får det anses vara en stor nackdel, med tanke på att det hade varit ett enormt stöd för Sverige på plats i Danmark, sett till närheten till Öresundsbron. Det vågar jag lova.

Med det sagt har Sverige, som inför mästerskapet och på senare tid satt igång lite av en generationsväxling med den nye förbundskaptenen Tomas Axnér, gjort det ganska bra hittills.

Å andra sidan har man bara en vinst och den kom i det som var lagets klart sämsta match prestationsmässigt. Nu senast föll man mot Ryssland, men hade med lite mer stolpe in utan tvekan kunnat vinna.

Det riktigt bittra kom väl egentligen i den andra matchen, då man hade chansen att slå Spanien, men klantade sig i slutet och släppte in ett mål så att det blev lika. Det höll rent av på att bli seger för Spanien när Sverige bommade en straff och chansen att vinna matchen med sekunder kvar att spela.

Vad innebär mellanrundan i handbolls-EM?

Jo, för att svara på frågan kan sägas att konceptet med mellanrunda efter det första gruppspelet är vanligt och närmast standard i alla handbollsmästerskap nu för tiden. Det innebär i korthet att det först spelas ett antal matcher, singelmöten, i den första gruppspelsfasen, där sedan de bästa lagen går vidare till nästa gruppspelet.

Med sig från det första gruppspelet tar alla lagen sina poäng och i Sveriges fall rör det sig om en poäng. Detta eftersom segern mot Tjeckien inte gäller något, då tjeckerna nu är utslagna. Det är poängen mot lagen som går vidare som är relevanta.

Nu väntar möten med Frankrike, Danmark och Montenegro för svensk del. Det är med andra ord en sylvass grupp som väntar. För att ha chans att gå vidare behöver Sverige troligen vinna två matcher, helst tre. Mötet med Danmark blir utan tvekan ett nyckelmöte. En vinst här och man håller danskorna bakom sig.

Danmark slog enkelt både Montenegro och Slovenien, men föll med ett par bollar mot världslaget Frankrike. Det här ska vara en för svår motståndare, men med tanke på den fina trend som Sverige har haft, med bättre prestationer i match för match, ska man inte räkna bort svenskorna.

Över 50,5 mål spelas till 1,75 gånger såsen hos Betway. Båda lagen har haft en växande trend att spela målrika matcher.

Speltips:

Speltips: Över 50,5 mål
Odds: 1,75
Bolag: Betway
Spelstopp: 20:30, fredag 11 december 2020
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: