Speltips Ryssland – Sverige 7/12: Tuffast hittills

Simon Pålsson Publicerat: 7 december 2020

Sverige är obesegrade, men kommer få det tufft mot Ryssland i handbolls-EM måndagen den 7 december 2020. Vi rekar med odds.

Ryssland - Sverige

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Sverige har med sig en vinst mot Tjeckien och ett kryss mot Spanien efter två spelade matcher i det Europamästerskap i handboll som nu pågar för damerna i Danmark.

Nu senast mot Spanien var man otroligt nära att vinna matchen och insatsen i sig kan nog fungera ganska stärkande för Sverige, som gjorde en bra match mot det lag som så sent som förra året var finalister i VM, men som i för sig såg direkt svaga ut i sin premiärförlust mot Ryssland.

Men frågan är egentligen om nyckelspelaren Melissa Petrén har kunnat spela ordentligt efter matchen? Hon missade straff med 13 sekunder kvar att spela och såg med det till att förstöra chanserna till vinst och två poäng för Sverige, som då hade varit i ett utmärkt utgångsläge inför fortsättningen.

Men å andra sidan ska man ha med sig att Melissa Petrén är den spelare som gjorde flest mål, åtta stycken, i matchen och att hon är den viktigaste offensiva spelaren i det svenska landslaget. Låt oss hoppas att det här inte har påverkat henne för negativt, för då kan det bli tungt att resa sig mot Ryssland när hon verkligen behövs.

Nu ska Sverige möta ett Ryssland som ångat på med två raka vinster och som ser riktigt farliga ut, även om det var en stundtals slapp match mot Tjeckien senast.

Klar svensk förlust

För ett år sedan spelade Sverige mot ryssarna i pågående världsmästerskapet och förlorade då med svindlande åtta bollar i gruppspelsfasen. Det var allt annat än en bra match då – och på det hela taget ett svagt mästerskap av ett svenskt landslag som på damsidan varit lite på dekis.

Nu har man som vi var inne på i förra speltipset en lite konstig trupp med sig till den här tävlingen, med flera tunga namn borta och en generationsväxling som kanske inte har slagit helt väl ut.

Isabella Gulldén är inte heller den stora stjärna som hon varit tidigare, och Tomas Axnér som nu är förbundskapten har inte samma förtroende för henne. Men det får man väl bara ta och leva med. Det är nya tider helt enkelt.

Sverige var ganska starka mot Spanien, men jag tror att man precis som spanjorerna får ordentligt med stryk mot Ryssland.

Under 53,5 mål spelas till 1,85 gånger såsen hos Betsafe. En vinst i stilen 28-23 till Ryssland vore inte konstigt.

Speltips:

Speltips: Under 53,5 mål
Odds: 1,85
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 20:30, måndag 7 december 2020
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: