Speltips Spanien – Sverige 5/12: Handbolls-EM

Simon Pålsson Publicerat: 4 december 2020

Europamästerskapet i handboll spelas som tänkt i Danmark. Lördagen den 5 december 2020 möter Sverige finalisterna i senaste VM, Spanien.

Spanien - Sverige

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Det körde igång redan på torsdagskvällen, men mycket kan man säga om den svenska insatsen utan att känna att man är för generös med berömmet. För det vi fick se mot Tjeckien, ett lag som man ska köra över, var minsann inte särskilt lovande.

Låt oss nu hoppas att det var lite barnsjukdomar, att det var tidigt på mästerskapet och att spelet inte sitter än. Men om det där var en indikation på vad som kommer att vänta i resten av Europamästerskapet kan vi redan nu stänga igen diskussionen om skrälläge.

Det är många som siar om Sveriges chanser och menar på att den trupp som nu har följt med till Danmark kanske inte riktigt har vad som krävs för att på allvar utmana. Man må ha Isabella Gulldén som sin härförare, men räcker det verkligen? Många är tveksamma.

Det är också en tuff grupp som Sverige har hamnat i och det gäller att vara påkopplade från början. Därför var det kanske tur att man inledde mot det enklare motståndet Tjeckien.

Men enkelt blir det inte nu på lördagskvällen, när Sverige spelar mot Spanien. Förra världsmästerskapet tog sig Spanien som bekant hela vägen till final och föll där med uddamålet mot Frankrike i en rafflande match.

Inte samma Spanien

Det var ett mästerskap som spelades så sent som för ett år sedan, men det som har skett kring Spanien och det landslag man har med sig talar inte för att det ska gå att upprepa bedriften. Det är ett klart sämre landslag i dag än bara för ett år sedan.

Det märkte vi inte minst i premiären mot Ryssland, då laget föll igenom fullkomligt och tappade till 31-22. Det faktum att man släpper in så många mål – och samtidigt gör så få mål framåt – tyder på att saker och ting inte står rätt till.

Just därför är det inte så förvånande att spelbolagen ser det här som ett jämnt möte på förhand. Annars hade jag verkligen sett Spanien som klar favorit. Nu är skillnaden i odds bara ett par tiondelar.

Sett till hur gruppen har utvecklat sig är det här nog måstematchen för Sverige. Nu tror jag att spanjorerna får igång sin offensiv lite mer.

Över 52,5 mål spelas till 1,87 gånger såsen hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Över 52,5 mål
Odds: 1,87
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:30, lördag 5 december 2020
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: