Speltips Sverige – Nederländerna 18/11: Handbolls-EM

Axel Sjödin Publicerat: 18 november 2022

Sverige har redan åkt ut ur turneringen, men spelar om femte- /sjätteplatsen mot Nederländerna, vilket kan påverka OS-kvalet.

Sverige - Nederländerna

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det var en ganska lång rad med resultat som behövde slå in för att Sveriges hopp om semifinal skulle hålla vid liv under gruppspelets sista omgång. Slovenien behövde slå Ungern, Sverige behövde slå Kroatien och tabellettan Norge behövde vinna sin match.

De två sista slog in, men hemmanationen Sloveniens förlust mot det fram till dess nollade Ungern var en skräll som punkterade svenskornas slutspelsdrömmar. Totalt sett så har det ändå varit ett fullt godkänt mästerskap, men Sveriges två knappa förluster mot sina skandinaviska grannländer gjorde att det inte räckte till mer än en tredjeplats och Sverige misslyckades återigen med att ta nästa kliv på damsidan.

Trots att det strax innan matchstart stod klart att Sveriges match mot Kroatien inte skulle ha någon betydelse för avancemang så stod de blågula ändå för en stabil insats. Efter en lite trevande inledning så tog de en stabil ledning som aldrig var riktigt hotad under matchen. Slutsiffrorna kunde spikas till 31-27 och Sverige säkrade därmed åtminstone ett tröstpris i form av en match om femteplatsen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige har tagit laget i rätt riktning

En sådan här placeringsmatch betyder egentligen inget för den aktuella turneringen, men i och med att rankingpoäng står på spel så kan en vinst mot Nederländerna trots allt innebära en lättare väg till kommande OS, där det inte är någon självklarhet att man lyckas kvala in.

Tomas Axnér har trots allt tagit det svenska landslaget i rätt riktning då de hittills har slagit de lag som de förväntas slå, men verkar ha en bit kvar för att utmana de absolut toppnationerna. Nederländerna tillhör som tur är inte den klicken och det förväntas bli en någorlunda jämn match där svenskorna hålls som knappa favoriter.

Nathalie Hagman var väldigt bra mot Kroatien där hon satte dit åtta bollar och hon är precis den typen av spelare som Sverige behöver i form för att kunna utmana de vassare lagen. Av det vi har fått se hittills så håller jag ändå Sverige som favoriter nu på fredag, trots att de har dragit det kortare strået i de matcherna som betyder mest. Vi spelar därmed på att Sverige vinner för 1.95 hos Bet365.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige vinner
Odds: 1.95
Bolag: Bet365
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: