Speltips Sverige – Tjeckien 3/12: Premiär i handbolls-EM

Simon Pålsson Publicerat: 3 december 2020

Handbolls-EM för damer är nu igång när Sverige möter Tjeckien i premiären den 3 december 2020. Vi rekar med odds och speltips såklart.

Sverige - Tjeckien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Äntligen är det dags att köra igång det här Europamästerskapet, som efter många om och men ska till att spelas på samma sätt som det brukar, men med lite andra förutsättningar runt omkring. Men om det är någon sport som kan fungera på det viset är det kanske handbollen, där publiken inte har samma framstående roll som i andra sporter.

Sverige har med sig en intressant, men aningen svag, trupp till mästerskapet. Men kanske öppnar det snarare för att man ska kunna skrälla?

Johanna Westberg och Isabella Andersson fick det tråkiga beskedet i helgen att de inte får följa med till den svenska EM-truppen som nu samlas för att spela premiär. Båda fanns med i landskamperna inför, men har alltså petats nu när det är dags att ta ut den slutgiltiga truppen. 19 spelare har nu blivit 16 spelare.

Men om det är någonting som vi har lärt oss tidigare är det att man ofta, väldigt ofta, rör om i laget under en turnering och att det kan kallas in nya spelare till mästerskapet. Det har också förbundskaptenen Tomas Axnér varit inne på, så räkna inte ut Johanna Westberg och Isabella Andersson redan nu.

Regelverket är utformat som så att varje nation får göra två byten redan under gruppspelet, och sedan ytterligare två i huvudrundan, och slutligen två ytterligare i finalspelet. Med andra ord behöver det inte vara samma trupp som tar det här i mål för Sverige.

Målvakter: Filippa Idéhn, Jessica Ryde.
Vänstersex: Emma Rask, Elin Hansson.
Mittsex: Linn Blohm, Johanna Forsberg, Anna Lagerquist
Högersex: Matilda Lundström, Nathalie Hagman
Vänsternio: Jamina Roberts, Kristin Thorleifsdottir
Mittnio: Carin Strömberg, Melissa Petrén, Isabelle Gulldén
Högernio: Nina Dano, Emma Lindqvist
Reservmålvakt på plats: Evelina Eriksson.

Premiär i Handbolls-EM

I den första matchen ska man spela mot Tjeckien, ett landslag som rimligen inte ska ha någonting att hämta varken i den här matchen eller i mästerskapet i stort.

När man inte ser Sverige som en av favoriterna kanske det blir lite svårt att motivera sig till det här mästerskapet, men jag tänker inte räkna bort laget. Det finns en stor tradition och ett par av toppspelarna i världen i laget. Allra främst är det ju Isabelle Gulldén som gäller. Av många ansedd bäst i världen.

Men vad ska vi då vänta oss?

Sverige har sett ganska starka ut under oktober och november när man har spelat träningsmatcher, med tre vinster och en knapp förlust (mot Ungern). Tjeckien är ett lag som vi brukar städa av utan tvekan och det räknar jag med är också.

Sverige -2.5 i första halvlek spelas till 1,64 gånger såsen hos Unibet. Jag räknar iskallt med ett lag som vill trycka ner sina motståndare omedelbart.

Speltips:

Speltips: Sverige -2,5 (första halvlek)
Odds: 1,64
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:30, torsdag 3 december 2020
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: