Speltips Chile – Sverige 16/1: Handbolls-VM

Simon Pålsson Publicerat: 15 januari 2021

Det svenska handbollslandslaget fick en drömstart på Handbolls-VM och bör gälla som enorma, enorma favoriter mot Chile den 16 januari 2021.

Chile - Sverige

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I mina ögon var det en befogad oro som man hade med sig inför premiärmatchen mellan Sverige och Nordmakedonien i det världsmästerskap i herrhandboll som nu avgörs i nordafrikanska Egypten och Kairo närmsta veckorna.

Sverige hade haft enorma problem under uppladdningen, bara gjort fyra träningar ihop och inte kunnat spela en enda träningsmatch, eller kvalplats, för att vässa formen inför mästerskapet. Det är närmast kutym att man brukar göra det.

Men trots det gick man in till premiären, dessutom med en trupp som inte alls liknande den i senaste världsmästerskapet eller Europamästerskapet förra året heller för den delen, och dominerade totalt.

32-20 är ett imponerande resultat och tacka vet jag vårt underspel på 52,5 mål som satt som en liten smäck där också. Det var med andra ord perfekt utdelning direkt.

Jag får erkänna att jag blev lite överraskad för hur man dominerade i den här matchen, men det bådar också gott inför framtiden. Nu borde man kunna städa av Chile utan problem.

Chile föll igenom

Chile gjorde faktiskt en helt okej premiär då man spelade mot värdnationen Egypten, men bara föll igenom med sex bollar. Det hade kunnat vara betydligt värre, med tanke på att man gällde som enorm underdog till 18,00 gånger pengarna att vinna.

Det går att jämföra med oddset på Sveriges premiärmotståndare, som i den matchen inte var mer än 4,80 gånger pengarna hos Unibet bland annat. Det säger en hel del om vilken skalp det var av Sverige att vinna direkt.

Nu ska man dock akta sig lite från att överskatta Sverige, vars organisatoriska problem kan bli mer tydliga längre in i turneringen. Spelbolagen har blivit lite väl generösa med sina linor inför matchen och det öppnar för ett handikappspel.

Chile +10,5 spelas till 1,84 gånger såsen hos CampoBet. Det är för övrigt ett spelbolag som satsar stenhårt på Handbolls-VM. Registrera dig här och få 100 kronor i bonus!

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Chile +10,5
Odds: 1,84
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:30, lördag 16 januari 2021
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: