Speltips Danmark – Kroatien 25/1: Handbolls-VM

Simon Pålsson Publicerat: 25 januari 2021

Det är en måstematch som gäller i Handbolls-VM när Kroatien helt enkelt måste slå Danmark i den sista gruppspelsomgången.

Danmark - Kroatien

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det är som vanligt ett lite speciellt turneringsupplägg som gäller i Handbolls-VM och det innebär att man först spelar ett inledande gruppspel, för att sedan spela en huvudrunda, ett efterföljande gruppspel helt enkelt.

De två bästa lagen från varje grupp kommer därifrån att gå vidare till att spela kvartsfinal och efter vinsten mot Ryssland i söndags står det klart att Sverige tar sig vidare från sin grupp. Personligen tänker jag dock vänta med att jubla lite med tanke på att Sverige har haft en minst sagt enkel resa så här långt, motståndsmässigt alltså.

Hur som helst är det vidöppet i flera grupper och inför den sista omgången på måndagskvällen är förväntningarna höga.

Danmark har sin vana trogen varit dominanta och har vunnit samtliga fem matcher man har spelat hittills. Det ger ett avancemang till kvartsfinal redan nu, men för dansk del vill man gärna säkra gruppvinsten (vilket man redan har gjort) ännu mer genom att vinna den här matchen också.

Att gå rakt igenom ett helt mästerskap utan förluster vore en anmärkningsvärd prestation.

Kroatien har rutinen

På 2000-talet har Kroatien varit ett av flera länder från södra Europa som har stuckit upp en, ett par eller flertalet gånger i mästerskap. Nu har man visserligen inte en fullt lika stark generation, men Kroatien får alltid fram ett starkt landslag.

Det märks inte minst på matcherna man har spelat den här gången, med många täta drabbningar och en typ av handboll som inte märks på så många andra ställen. Balkanhandbollen är minst sagt fysiskt. Det uppskattar jag, om det nu är relevant.

Kroatien har hur som helst fem poäng, och är därmed en poäng bakom Argentina inför dagens matcher. Då bara två landslag går vidare från gruppen behöver man ta fler poäng än Argentina den här omgången. Men med tanke på att Argentina möter Qatar redan vid 18:00 kan det vara avgjort redan innan den här matchen ska till att starta.

Det är såklart en lite speciell faktor att ta hänsyn till när man ska reka speltips, men om det är något man kan se är det at Kroatien mot de lite bättre landslagen har spelat täta matcher. Danmark har gjort långt över 30 mål i samtliga sina matcher, men orkar man verkligen det här mot Kroatien? Det vore lämpligt om danskarna inte förtog sig också.

Under 53,5 mål spelas till otroligt höga 1,95 gånger smeten hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1 250 spelkrediter i bonus!

Speltips:

Speltips: Under 53,5 mål
Odds: 1,95
Bolag: bet365
Spelstopp: 20:30, måndag 25 januari 2021
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: