Speltips Danmark – Sverige 31/1: Final i Handbolls-VM

Simon Pålsson Publicerat: 31 januari 2021

Handbolls-VM går i mål med söndagens final mellan Danmark och Sverige den 31 januari 2021, och vi rekar såklart ett odds inför VM-finalen.

Danmark - Sverige (VM-final)

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit ett par fantastiska veckor i Egypten för det svenska handbollslandslaget, som trots en hel drös med återbud på nyckelspelare, och trots skador, sjukdomar och annat, verkligen har kunnat pressa upp sin nivå och slåss som ett lag.

Så här bra har vi inte sett laget spela på hur många år som helst och Glenn Solberg kan inte vara annat än stolt över sin gärning som svensk förbundskapten.

Det är också uppenbart, mot bakgrund av resultaten den här turneringen och alla problem som trots allt funnits redan i trupputtagningen, att tidigare upplagor av det svenska handbollslandslaget, och tidigare förbundskaptener, verkligen har underpresterat. Det finns en enorm höjd i Sveriges handbollsspelare. Den saken är helt säker.

I semifinalen ledde Sverige från början hela vägen in i mål mot Frankrike och kan man slå fransoserna på ett så övertygande sätt så kan man slå precis vilket lag som helst.

För första gången i historien, tro det eller ej, spelar Danmark och Sverige nu mot varandra i en stor mästerskapsfinal. OS? Nej. VM? Nej. EM? Nej. Det är ganska svindlande att det som varit två giganter i den här sporten aldrig har spelat final mot varandra tidigare. Och då blir det här ändå åttonde gången som Sverige spelar VM-final.

Sverige passar som underdog

Faktum är att Sverige har gått igenom hela den här turneringen som en outsider och en underdog. Det raka spelet på att Sverige skulle vinna turneringen var skyhögt, och det fanns cirka tio lag som låg före det svenska handbollslandslaget i spelbolagens rangordning inför turneringen.

Egypten gällde rent av som favoriter att vinna gruppen före Sverige, men redan i det första gruppspelet satte Sverige tonen. Det följdes upp med starka resultat rakt igenom hela huvudrundan och väl framme i final har Sverige alltså ingen förlust.

Det har inte heller Danmark, även om det var ruskigt nära i kvartsfinalen mot Egypten. Då krävdes det straffläggning för att man skulle gå till semifinal, där dansken också slog Spanien med 35-33 i en riktigt underhållande match.

Det här är turneringens två bästa lag, utan tvekan, med turneringens två bästa offensiver. Sverige har förhoppningsvis Kingen/Mr Palicka i storform mellan stolparna även i söndagens final, det lär behövas, men trots det kommer han att få släppa in ett antal bollar förbi sig. Det får vi bara ta och leva med helt enkelt.

Över 55,5 mål spelas till 1,82 gånger såsen hos Betsafe. Här ligger man ett par punkter över merparten av spelbolagen på marknaden.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 55,5 mål
Odds: 1,82
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 17:30, söndag 31 januari 2021
TV:  tvsex logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: