Speltips Frankrike – Sverige 27/1: Semifinal!

Axel Sjödin Publicerat: 27 januari 2023

På fredag så är det dags för semifinal i handbolls-VM där Sverige tar sig an tufft motstånd i form av Frankrike.

Frankrike - Sverige

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Svårigheten på motståndet under turneringen har återkommande trappats upp bit för bit, men Frankrike är på en helt egen nivå i jämförelse med vad Sverige har ställts mot hittills i VM. Det är i stort sett helt jämnt på 1X2-marknaden hos spelbolagen och det är inte lätt att förutspå en vinnare inför matchen.

Trots seger och avancemang mot det resliga Egypten så kostade det svenskarna dyrt att säkra sin plats i semifinalen. Sveriges stora stjärna och lagkapten Jim Gottfridsson fick avbryta matchen tidigt, och det visade sig sedan att han fick en fraktur i vänsterhanden, vilket gör att han missar resten av turneringen. Det är såklart ett oerhört bakslag för Sveriges ambitioner om ett guld på hemmaplan, men hela laget har generellt sett hållit en hög och jämn nivå.

Frankrike är dock en riktigt stor nation inom handbollen och håller en väldigt hög klass de också, inte minst försvarsmässigt. De har redan hunnit bevisa sig mot tufft motstånd och vann sin grupp utan större bekymmer över bland annat Spanien, som spelar i den andra semifinalen mot Danmark.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En bragd är en bragd av en anledning

Sverige har slagit ut Frankrike i just semifinalen i de två senaste stora mästerskapen, men senast så var det med minsta möjliga marginal då resultatet skrevs till 34-33 efter en nervkittlande drabbning.

Guldet i förra europamästerskapet var dock Sveriges första på tjugo år och sågs som en riktig bragdinsats av landslaget, vilket också säger en del om var favoritskapet låg i de sista matcherna. Det hade såklart varit helt otroligt ifall svenskarna lyckades bli världsmästare framför hemmapubliken i Stockholm, men det kommer sannerligen inte bli lätt att upprepa.

Utan Gottfridsson, som spelade en central roll under förra året, så blir det ännu tuffare och det känns som att svenskarna överskattas en aning hos spelbolagen på grund av hemmaplansfördelen. Hur tråkigt det än låter så ligger spelvärdet i min mening hos fransmännen här som förmodligen bör ses som knappa favoriter över svenskarna.

Vi spelar därmed på att Frankrike vinner matchen och därmed avancerar till VM-finalen för 2.10 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frankrike vinner
Odds: 2.10
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, fredag 27 januari 2023
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: