Speltips Handbolls-VM 2021: Sveriges chanser i gruppen!

Simon Pålsson Publicerat: 14 januari 2021

Hur kommer det egentligen att gå i Handbolls-VM 2021 för det svenska handbollslandslaget? Vi rekar med odds, förutsättningar och speltips.

Handbolls-VM 2021

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är så äntligen dags för ett nytt mästerskap i handbollens värld och denna gång är det dags för herrarna. Bara ett par veckor efter att damerna spelat klart Europamästerskapet på dansk mark är det dags för herrarna att samlas i Egypten.

Som bekant är världsmästerskapen betydligt större turneringar, som dels lockar till sig fler lag, och som dels kommer att ta längre tid. Handbolls-VM 2021 spelas mellan den 13 januari, när Egypten spelar mot Chile, till den 31 januari när finalen ska till att spelas.

För svensk del är det en hel del som pekar på att det här inte blir det allra roligaste mästerskapet någonsin och förbundskaptenen Glenn Solberg har delvis fått trolla en del med knäna inför mästerskapets start. Detta då flera tunga namn har valt att tacka nej, eller av rent fysiska skäl inte kan delta.

Med andra ord gäller Sverige bara som en underdog till Egypten i det initiala gruppspelet, där det förutom dessa båda lag är Tjeckien och Chile som fyller ut gruppen.

Här gäller det att försöka ta sig vidare från gruppen till mellanrundan och väl där finns det goda förhoppningar om att kunna slå ur underläge. För svensk del gäller det dock att man träffar rätt direkt i sina prestationer för att ha någon chans.

Sverige att vinna gruppen

Så vad ska man ha för förväntningar på detta svenska handbollslandslag? Det är uppenbart att man försöker ta ett omtag och försöka sätta saker i nya perspektiv inför framtiden. Förbundskaptenen Glenn Solberg är mannen som ska göra det.

Men inför det här mästerskapet saknar man nyckelspelaren Albin Lagergren (som dock kan ansluta senare om han blir frisk från corona), Mikael Appelgren (en axelskada), Lukas Nilsson (tackat nej), Andreas Nilsson (petad), Niclas Ekberg (tackat nej), Simon Jeppsson (knäskadad), Jesper Nielsen (skadad) och Linus Arnesson (tackat nej). Det är idel spelare som har prenumererat på platser i landslagstrupperna sista åren.

Men det här behöver inte enkom vara negativt. Min känsla är att det här är ett landslag som har stått och stampat en del på slutet, och nu får man inte lite välbehövligt nytt, friskt blod. Det kommer att behövas.

Med det sagt är Egypten betydligt hetare och gäller som klar favorit att vinna gruppen.

Egypten att vinna Grupp G spelas till 1,65 gånger såsen hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Egypten vinner Grupp G
Odds: 1,65
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:00, onsdag 13 januari 2021
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: