Speltips Island – Sverige 20/1: VM-framgångarna fortsätter

Axel Sjödin Publicerat: 20 januari 2023

Nivån på motståndet över ytterligare lite när Sverige ställs mot Island i den andra omgången av huvudrundan.

Island - Sverige

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hittills i turneringen så har det inte funnits mycket att klaga på för svensk del. Det var kanske svårt att dra några större växlar av Sveriges vinster mot de klart sämre lagen i den första gruppspelsrundan, men de visade att de kunde imponera stort även mot Ungern i onsdags.

Sverige vann med hela nio bollar över Ungern framför hemmapubliken i Scandinavium och slutsiffrorna skrevs till 37-28. Det är en väldigt stark målproduktion av svenskarna som kanske återigen kan uträtta storverk även i detta mästerskapet. Alltmer tyder på det, även om man absolut inte ska ta ut något i förskott.

Glenn Solberg verkar i alla fall ha fått igång laget ordentligt, och då menar jag hela laget. Sverige har en väldigt fin bredd där i stort sett samtliga presterar på en hög nivå, vilket de är ganska ensamma med.

Brasiliens överraskande kryss mot Portugal satte dessutom Sverige i en utmärkt sits inför de resterande matcherna. Vinner de mot Island under fredagskvällen så är de i stort sett klara för avancemang, och då kan den bredden komma till stor nytta.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige borde kunna hantera Island

Island må vara en liten nation, men precis som sina skandinaviska brödranationer så har även de ett starkt handbollslag i förhållande till sin storlek. De borde förmodligen ha vunnit sin grupp, men slarvfel mot Ungern gav bort gruppsegern och har satt dem i en betydligt klurigare sits. Men de är trots allt grupptvåa och har fortfarande en match mot Brasilien kvar innan huvudrundan är färdigspelad.

Sverige är dock numret större i dessa sammanhang och har dessutom spelat väldigt fint framför en väldigt fin hemmapublik. Fortsätter Sverige att spela som de har gjort så ska Island inte ha särskilt mycket att säga till om, men det gäller att hålla uppe det spelet när de möter sin tuffaste motståndare hittills.

Som vi har fått se i de senaste matcherna så har vårt blågula landslag varit rätt målglada, trots att de kanske mött motstånd som inte borde passa dem helt stilmässigt. För 1.95 gånger pengarna hos Bet365 så spelar vi därmed på att Sverige vinner med -2,5 asian hcp under fredagen.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige -2,5 asian
Odds: 1.95
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:30, fredag 20 januari 2023
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: