Speltips Norge – Österrike 18/1: Handbolls-VM

Simon Pålsson Publicerat: 18 januari 2021

Österrike gäller som klar underdog inför den sista gruppspelsmatchen mot Norge i Handbolls-VM måndagen den 18 januari 2021.

Norge - Österrike

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway

Det har varit en stark inledning på världsmästerskapet i handboll, ett mästerskap som denna gång spelas i Egypten. Det är sannerligen ett land där handbollen som sport har fått ett ordentligt fäste och jag vågar lova att vi inom ett par år har ett egyptiskt landslag som har blivit ännu bättre, med många nya, egenfostrade, unga spelare som tagit sig upp.

Men det är inte det som vi ska fungera på i det här speltipset, som gäller inför den sitsa matchen mellan Norge och Österrike i den första gruppspelsfasen.

Norge gäller som vanligt som en av favoriterna på förhand och tillsammans med landslag som Frankrike, Spanien och Danmark kommer man troligen att finnas med för att göra upp om guldet i slutändan.

Men nu har man hamnat i en tuff grupp och hade Frankrike redan i premiären, i en match där norrmännen föll igenom och förlorade med hela fyra bollar. En klar besvikelse.

Matchen därpå vanns med sex bollar mot Schweiz, samma lag som sedan slog Österrike i sin premiär med tre mål.

Österrike räcker inte till

Österrike må vara ett nordeuropeiskt land, men som handbollsnation har man en ganska bra väg till toppen och jag vågar lova att det kommer att ta ett bra tag innan det här är ett landslag som är i mästerskapen för att kriga på allvar.

Österrike har inlett mästerskapet med två ganska klara förluster, men man är samtidigt ett landslag med en helt okej förmåga att göra jämna matcher. Det är klara förluster, men inte pinsamma sådana.

Norge måste verkligen vinna här, och man har en lång svit med vinster mot just Österrike i tävlingssammanhang, men min känsla är att det här kan bli aningen mer krystat. Österrike kommer inte ösa in mål och Norge tror jag inte slår Frankrikes facit med 35 mål mot Österrike.

Därför lockar underspelet.

Under 60,5 mål spelas till 1,80 gånger smeten hos Betway.

  Rygga spelet hos betway – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 60,5 mål
Odds: 1,80
Bolag: Betway
Spelstopp: 20:30, måndag 18 januari 2021
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: