Speltips Sverige – Egypten 25/1: Kvartsfinal

Axel Sjödin Publicerat: 25 januari 2023

Slutspelet börjar äntligen och Sverige ställs nu mot Egypten i kvartsfinalen under onsdagskvällen.

Sverige - Egypten

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Sveriges har, åtminstone poängmässigt, stått för en fläckfri turnering såhär långt och är också klara favoriter till att säkra en plats i semifinalen på fredag. Efter sex raka segrar framför hemmapubliken i Scandinavium så är det dags att flytta upp till Stockholm och Tele2 inför slutspelet. Förhoppningsvis kan Glenn Solbergs blågula hjältar få ett minst lika starkt hemmastöd även där.

Det har skrivits några gånger nu, men Egypten är är det tuffaste motståndet de kommer ha stött på hittills och blir svenskarnas tuffaste utmaning hittills. Danmark passerade Egypten som gruppetta i måndags, men har stått för en stark turnering hittills och var absolut inte utspelade av danskarna.

Sverige mötte Egypten i det senaste världsmästerskapet, där de vann med uddamålet, men sedan dess så har egyptierna blivit en maktfaktor i handboll och det klart starkaste laget utanför Europa.

Trots detta så är Sverige klara favoriter och går att återfinna runt oddsen 1.30 hos de flesta spelbolag. Att de spelar framför sin hemmapublik påverkar såklart också oddssättningen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige har inte riktigt testats ännu

Sverige har imponerat hittills och har en bred trupp där i stort sett samtliga kan komma in och prestera på en hög nivå. Att Andreas Palicka återigen storspelar är också en stor bidragande faktor till varför Sverige är en het kandidat i guldstriden.

Det ska dock sägas att Sverige inte riktigt testats ännu då Island har varit deras tuffaste motstånd hittills, där de i stort sett redan var klara för slutspel. Men detta landslag har också presterat när det väl har betytt som mest i de två senaste mästerskapen och är rättmätiga favoriter på alla sätt och vis, även om en svensk vinst knappast har spelvärda odds.

Egypten är ett storväxt, fysiskt och svårstoppat lag som ingen nation lätt kan räkna med en seger mot, men Sverige har mer rutin och får ändå sägas ligga på en snäppet högre nivå.

Svenskarna har varit ganska målglada under turneringen och har spelat ett flertal målrika matcher där de satt dit över 30 bollar i nät. Därför tycker jag att det är rätt fina odds på över 56,5 mål för 2.00 gånger pengarna hos Bet365, särskilt då linan är lägre än vad som ofta erbjudits på svenskarnas matcher hittills.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 56,5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:30, onsdag 25 januari 2023
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: