Speltips Sverige – Kap Verde 14/1: Andra gruppspelsmatchen

Axel Sjödin Publicerat: 14 januari 2023

Sveriges VM-äventyr i handboll fortsätter då de ställs mot Kap Verde i gruppspelets andra omgång.

Sverige - Kap Verde

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige inledde planenligt världsmästerskapet på hemmaplan med en vinst mot deras största utmanare till gruppsegern. De är storfavoriter att vinna de resterande gruppmatcherna och därmed toppa gruppen, nu gäller det bara för Glenn Solbergs blågula landslag att leverera.

Stämningen var det inget fel på när Sverige slog Brasilien i VM-premiären med 26-18 inför ett vilt skanderande Scandinavium. I den första halvleken så lyckades brasilianarna hålla sig kvar bra i matchen, men i den andra så höll de inte riktigt. Sverige kunde dra iväg och tillslut vinna ganska bekvämt inför sin hemmapublik.

Även de resterande gruppspelsmatcherna ska spelas hemma i Scandinavium, vilket såklart är en klar fördel för de svenska herrarna. Mot ett motstånd som Kap Verde så ska det dock inte spela någon större roll då det inte ens går att spela på svensk vinst hos många spelbolag. De generösa ställer Sverige på 1.01 gånger pengarna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kap Verde ska inte ha någon chans

Efter att ha kommit tvåa i de afrikanska mästerskapen bakom Egypten så kvalificerade sig Kap Verde för sitt andra raka VM, men det är ingen som förväntar sig några stordåd från den lilla afrikanska önationen.

De inledde i alla fall med en vinst mot gruppens förväntade slagpåse Uruguay, slutsiffrorna skrevs till 33-25 och två viktiga poäng bärgades. Vi får se ifall de kan rå på Brasilien för att utmana om andraplatsen, men det känns inte särskilt troligt.

Att de skulle kunna rå på de regerande Europamästarna, som dessutom tog sig till VM-final senast det bar av, är nästan inte värt att diskutera, även om många gärna vill ge sådana här matcher lite mer spänning.

Kap Verde kan i alla fall vara nöjda med att ha vunnit premiären. Senast så fick de avbryta VM efter första matchen då flera fall av COVID-19 påträffades i truppen, den här gången så får de chansen att få lite dyrbara erfarenheter innan det är dags att packa väskorna.

Då 1X2-marknaderna inte går att spela på så tittar vi därmed på underspelet istället. Andreas Palicka storspelade mot Brasilien och Sverige brukar inte vara det laget som öser in mål framåt. Bara två matcher under förra VM:et och två förra EM:et överskred 59,5 mål. Under 59,5 blir därmed spelet här för 1.96 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 59,5 mål
Odds: 1.96
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:30, lördag 14 januari 2023
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: