Speltips Sverige – Nordmakedonien 14/1: Handbolls-VM

Simon Pålsson Publicerat: 14 januari 2021

Då är det äntligen dags för premiär i Handbolls-VM för svensk del, där det svenska handbollslandslaget spelar mot Nordmakedonien.

Sverige - Nordmakedonien

För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det har varit en minst sagt speciell uppladdning till det handbollsmästerskap som nu ska till att avgöras i Egypten och som lockar de bästa landslagen på herrsidan till norra Afrika. Det finns goda förhoppningar om att få se underhållande handboll.

Men i dessa tider finns det många som är skeptiska till att överhuvudtaget anordna mästerskap. Det har dock inte stoppat IHF från att köra igång VM 2021 och med tanke på att man lyckades spelade EM 2020 för damerna bara för ett par veckor sedan ska det nog gå an.

Däremot har det funnits klara problem kring resandet till Egypten och smitta med corona har märkts i många lag. Det påverkar inte minst det startfält som nu ska till att ställa upp i Handbolls-VM.

Allra tydligast blir det för exempelvis USA och Tjeckien, som med kort varsel har fått slänga in handduken. Schweiz har kommit in istället för jänkarna och för tjeckerna är det nu Nordmakedonien som ska delta.

Sverige möter därmed ett lag som man inte har kunnat scouta alls redan i den första matchen och det kan vålla vissa problem. Nordmakedonien är också ett fysiskt, svårspelat lag i dessa sammanhang.

Tufft läge för Sverige

Det är inte heller helt optimala förutsättningar i Sverige inför premiären. Det står klart att man saknar nyckelspelaren Albin Lagergren (som dock kan ansluta senare om han blir frisk från corona), Mikael Appelgren (en axelskada), Lukas Nilsson (tackat nej), Andreas Nilsson (petad), Niclas Ekberg (tackat nej), Simon Jeppsson (knäskadad), Jesper Nielsen (skadad) och Linus Arnesson (tackat nej). Det är idel spelare som har prenumererat på platser i landslagstrupperna sista åren.

Det hela har gått så långt att jag personligen inte ens är säker på att Sverige vinner det första gruppspelet – där man ska spela mot Chile, Egypten och Nordmakedonien.

Rimligen kliver Nordmakedonien in till mästerskapet utan någonting att förlora och det kommer att vålla problem för Sverige.

Under 52,5 mål spelas till 1,95 gånger såsen hos bet365. Jag tror på en trög premiär, som så många gånger förr.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1 250 spelkrediter i bonus!

Speltips:

Speltips: Under 52,5 mål
Odds: 1,95
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:30, torsdag 14 januari 2021
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: