Speltips Sverige – Norge 11/12: Handbolls-VM

Martin Efvergren Publicerat: 11 december 2021

Sverige är stora underdogs när man ställs mot turneringens främsta förhandsfavoriter Norge i mellanrundan av damernas VM i handboll. Matchen spelas den 11 december 2021 med avkast kl 20:30.

Sverige – Norge

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter de två inledande, bekväma segrarna mot Uzbekistan och Puerto Rico har nivån nu skruvats för Sverige i detta handbolls-VM i Spanien. I den sista gruppspelsmatchen spelade man 31-31 mot Nederländerna, vilket gjorde att holländskorna vann gruppen på bättre målskillnad.

I torsdags inleddes så det som kallas för mellanrundan och Sverige ställdes då mot Kazakstan. Precis som mot Uzbekistan och Puerto Rico blev det en match där svenskorna var överlägsna och man kunde vinna med hela 55-20.

Nu väntar så tuffast tänkbara motstånd då man ställs mot turneringens huvudfavoriter Norge. Norskorna har vunnit alla sina fyra matcher i detta VM, men man har ännu inte ställts mot något riktigt starkt motstånd. De har, som förväntat, vunnit sina matcher mot Kazakstan, Iran, Rumänien och Puerto Rico.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norge går för VM-guldet

Senast Sverige och Norge möttes var i matchen om bronsmedaljen i sommarens OS. Norskorna gick då segrande med klara 36-19. Norge gäller också som stora favoriter hos spelbolagen inför det här mötet. Ett spel på att Sverige vinner ger omkring 5.25 gånger insatsen.

Thomas Axnérs landslag överträffade ändå alla förväntningar i somras då man tog sig fram till en semifinal och fick spela om bronset. Då var det framförallt det starka kollektivet som var nyckeln till framgångarna och så ser förutsättningarna ut även inför detta VM. Som enhet är man välfungerande men de individuella storstjärnorna saknas.

Nathalie Hagman är kanske lagets främsta spetsspelare och hon har inlett detta VM lovande. Hon gjorde hela 19 mål mot Uzbekistan och lika många blev det mot Kazakstan senast.

Nu väntar, som sagt, betydligt svårare motstånd i form av ett Norge som Sverige förlorat mot med klar marginal i de fyra senaste mötena. På de här fyra matcherna är 7 måls marginal det närmaste Sverige har kommit. I somras vann Norge med 17 måls marginal.

För Norge var bronsmedaljen i OS ett misslyckande och man bör ha goda chanser att gå hela vägen i detta VM. Dessvärre för Sveriges del, tror jag inte att man kommer räcka till den här gången heller.

Mitt spel blir därför Norge -3.5 (asian handicap) till 1.81 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Norge -3.5 (asian)
Odds: 1.80
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:30, lördag 11 december 2021
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: