Speltips Sverige – Portugal 22/1: Sista matchen i huvudrundan

Axel Sjödin Publicerat: 22 januari 2023

Det redan slutspelsklara Sverige spelar sin sista match i huvudrundan mot Portugal under söndagskvällen.

Sverige - Portugal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter den spännande match mot Island så är Sverige klara för kvartsfinal och klara som gruppsegrare. Portugal, som är tvåa i gruppen, behöver dock få med sig ett resultat för att hålla undan mot Island, vilket inte kommer att bli det lättaste mot ett Sverige i fin form.

Matchen mot Island skulle bli den klart mest spännande hittills för Glenn Solbergs landslag. Svenskarna låg under en bra bit in i första halvlek, men lyckades vända på steken och vinna med 35-30 tillslut ändå.

Segertåget fortsätter och både laget och den svenska hemmapubliken fortsätter att leverera i hemma-VM. Sverige har nu vunnit samtliga fem matcher och kan rotera friskt mot ett Portugal som fortfarande kämpar för att hålla sig kvar vid andraplatsen.

Andrea Palicka spelade återigen en stor nyckelroll och förväntningarna på svenskarna fortsätter att stiga. Med tanke på vad de har uppnått i de senaste mästerskapen så är det inte helt lätt att återupprepa det, men i takt med att Sverige fortsätter att vinna framför sin hemmapublik så börjar allt fler drömma.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Portugal måste få med sig ett resultat

Portugiserna har spelat bra under mästerskapet, men hade varit en riktig uppstickare ifall de lyckades knipa andraplatsen i gruppen. Med det sagt så fick de bara med sig ett kryss mot Brasilien tidigare i gruppspelet, vilket gör att de måste få med sig en vinst mot den glödheta blågula hemmanationen för att kunna garantera en slutspelsplats.

Det lär inte bli lätt, även om Solberg väljer att lufta en del bänkspelare i den sista matchen. Sverige har nämligen visat att de har en väldigt bred trupp där i stort sett alla har levererat hittills. När de nu redan är klara för slutspel så lär de dock förmodligen slå av lite på tempot åtminstone.

Portugal har bara haft en match hittills som har överstigit 60 bollar i nät, och även om Sverige har svikit oss på underspelsmarknaden hittills så känner jag att det finns ett klart spelvärde i att spela på under 59,5 mål för 1.92 hos Lucky Sports med tanke på att svenskarna inte har mycket att spela för.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 59,5 mål
Odds: 1.92
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, söndag 22 januari 2023
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: