Speltips Sverige – Qatar 27/1: Kvartsfinal i Handbolls-VM

Simon Pålsson Publicerat: 27 januari 2021

Handbolls-VM fortsätter med fyra intensiva kvartsfinaler onsdagen den 27 januari 2021 och vi rekar med odds inför Sverige mot Qatar.

Sverige - Qatar

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog vore det konstigt att inte bänka sig i tv-soffan onsdag kväll när det svenska handbollslandslaget har ett guldläge att ta sig hela vägen fram till en semifinal i stundande Handbolls-VM.

Det var inte i år som Handbolls-VM var tänkt att vara en lyckad historia för Sverige, med tanke på att man har genomgått en ganska ordentlig generationsväxling, som delvis inte varit medveten eller nödvändig ur ett rent åldersperspektiv.

Men det lag som Sverige nu har med sig i Handbolls-VM gör att man faktiskt kan skrälla mot de största lagen och det verkar som att man äntligen har hittat rätt vad gäller lagkänsla.

Vinsten mot Ryssland med hela 34-20 gör att Sverige inte bara vann sin grupp, det gör också att det motstånd man får i kvartsfinalen av Handbolls-VM 2021 är minst sagt överkomligt.

Qatar är ett toppat landslag med spelare som inte fått chansen att spela för sina ordinarie länder, och det gör att man har en spännande mix. Men det är fortfarande inte direkt spelare som ska ha på den här nivån att göra. Då menar jag nivån som i att faktiskt slåss om medaljer. Där är man väl ändå inte än?

Drömläge för Sverige

Med en ruskigt lätt lottning i gruppspelet, en överkomlig lottning i efterföljande huvudrunda och nu en fantastisk lottning (nåja) i kvartsfinalen har det verkligen blivit ett Handbolls-VM som varit ett enda långt drömläge för Sverige.

Men samtidigt får man inte undgå att understryka vilket fantastiskt lag det här har varit, beträffande prestationerna. Sverige är helt förtjänta av att spela kvartsfinal och gäller i mina ögon som klar favorit till att gå till semifinal.

Sverige har två raka vinster mot Qatar, både i VM 2017 och VM 2019. Det känns snarare som att skillnaden mellan lagen ska vara större nu än senast, 2019, när Sverige vann med uddamålet i gruppspelet.

Sverige vinner spelas här till 1,34 gånger såsen hos ComeOn.

  Rygga spelet hos comeon – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sverige vinner
Odds: 1,34
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 20:30, onsdag 27 januari 2021
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: