Speltips Sverige – Ungern 18/1: Andra gruppspelsrundan

Axel Sjödin Publicerat: 18 januari 2023

Sverige ställs mot Ungern i den första omgången av den andra slutspelsrundan under onsdagskvällen.

Sverige - Ungern

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Föga förvånande så stötte Sverige inte på några större problem i den första slutspelsrundan i sin grupp mot Brasilien, Kap Verde och Uruguay. Det blev kanske lite oväntat jämnt mot Kap Verde, men mot Uruguay så satte de gasen i botten och vann med rekordstor marginal. 47-12 blev det tillslut, men det är svårt att utläsa något alls från en match mot ett motstånd som Uruguay.

När de nu möter Ungern så börjar VM-handbollen “på riktigt”, även om Glenn Solbergs landslag är storfavoriter även inför den här matchen. Solberg hade lyxen att kunna lufta bänken och matcha sina nyckelspelare lite lättare inför nästa gruppspelsrunda, vilket långt ifrån alla lag kunde göra under den senaste matchen.

Sverige har sett stabila ut hittills, men har inte heller testats. Förväntningarna är höga när VM är på hemmaplan, men sett till deras senaste prestationer i VM och EM så kan det bli svårt att matcha tidigare mästerskap. Svenskarna går i alla fall in i grupp 2 som enda lag med fyra poäng med sig från den första gruppspelsrundan och borde utan några större problem klara sig vidare till slutspelet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ungerns spelstil kan sätta lite käppar i hjulet för Sverige

Motståndarna kom trea i sin grupp bakom Island och Portugal endast på målskillnad. Förlusten mot Portugal under måndagskvällen petade ned dem från gruppledningen ned till tredje plats, men de är trots allt det tuffaste motståndet Sverige kommer ha stött på hittills i turneringen.

Ungern kan också vara en lite problematisk motståndare för svenskarna rent stilmässigt, då Sverige är bra i kontringsspelet, vilket ungrarna inte tillåter särskilt mycket av. De har ett storvuxet lag som gärna har lite längre anfall utan att släppa bollen.

Sverige ligger dock en nivå över vad gäller kvalitet och är också storfavoriter inför onsdagens möte hemma i Scandinavium. Det har varit nästan slutsålt när de har spelat i Göteborg och det lär knappast minska nu när motståndet börjar bli lite intressant.

Oddsen på hemmaseger är dock inte särskilt lockande, men underspelet har goda chanser för att sitta med tanke på Ungerns spelstil som lär sänka tempot och förhindra Sverige från alltför många kontringar. Bet365 erbjuder 1.88 gånger pengarna för ett spel på under 58,5 mål, vilket vi nappar på.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 58,5 mål
Odds: 1.88
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:30, onsdag 18 januari 2023
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: