Speltips, Frölunda – Linköping 6/12: Trendbrott väntar

Spelbloggare Publicerat: 5 december 2016

Värm upp inför fotbollens Champions League – med Champions Hockey League! 48 klubbar har blivit till åtta. Vi är framme vid kvartsfinalerna och i ena väntar ett helsvenskt möte mellan Frölunda och Linköping – och då hämtar vi ut ett 1X2-tecken.

Linköping – Frölunda: 3-0
Frölunda – Linköping: 2-3
Frölunda – Linköping: 0-2
Linköping – Frölunda: 5-0

Det är alltså resultaten i inbördes matcherna 2016. Att LHC kan stoltsera med de siffrorna mot de regerande mästarna tillika eminenta serieledarna av SHL, det är lika unikt som imponerande.

Tillfälligheter eller vad det handlar om, det är svårt att sätta fingret på. Lagen möttes senast i slutet av november – 3-0 till Linköping – och innan dess hade Frölunda radat upp sex segrar och därefter två raka vinster. Ren slump? Nja.

I den senaste CHL-omgången värjde Frölunda undan Eisbären Berlin med fantastiska 10-2 över två möten medan Linköping trampade förbi finska HIFK med mindre uppseendeväckande 2-1. De förstnämnda är dessutom något av CHL-experter. Förra året vann de hela kalaset, dessförinnan blev de tvåa.

Nu bryter Frölunda trenden

Mardrömsmotstånd, som man har fyra raka förluster mot – att då lämna förtroendet hos Frölund, under ordinarie tid, till siffror under dubbelt betalt? Absolut.

En reaktion måste väl till snart, helt enkelt?

Frölunda är bäst i landet, punkt. Leder också SHL komfortabelt och är fantastiskt bra på hemmais; vunnit 13 av de 14 senaste matcherna, varav 12 under ordinarie tid. Och den där plumpen kom mot just LHC.

Bättre besked på truppfronten för Frölunda också. Johan Gustafsson, Johan Sundström och Matt Donovan har alla varit tveksamma för spel, men tillbaka i träning och det ser ljust ut inför matchen.

God form i Linköping. De har slätat ut frågetecknen för det annars ifrågasatta målvaktsspelet och det är defensivt man imponerat de senaste veckorna; vunnit tre raka – men kom undan med nöd och näppe borta mot Malmö Redhawks under gårdagen.

Mycket möjligt att LHC kan åka på en reaktion nu, det känns som om det vore på tiden. Så lite som 25 timmar mellan matcherna har de haft och med resandet på det blir det svårt att hålla samma den nivån uppe. Frölunda kommer utvilat till matchen.

Den raka ettan spelas till 1,92 x insatsen hos 24hBet (€50 bonus), men insatsnivån kan hållas nere.

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner, rak etta
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: 24hBet (€50 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, tisdag 6/12
TV:  svttjugofyra logo (TV-tablå)
Stream:  svtplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: