Speltips Frölunda – Luleå 10/1: Semifinalsdags

Oskar Jörnevik Publicerat: 10 januari 2023

Semifinalmötet mellan Frölunda och Luleå spelas under tisdagen den 10 januari 2023 med nedsläpp klockan 18.05.

Frölunda - Luleå

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frölunda har växlat upp rejält och är nu ett topp 3 lag i SHL. Frölunda har ett bra lag på pappret och är ett stark hemmalag historiskt sett. Frölunda är nu framme i semifinalen av CHL, gjorde en grymt stark kvartsfinal mot ett duktigt Skellefteå. Frölunda har alltid tagit CHL på största allvar, och även i år. Formen på göteborgarna är uppåt igen efter två raka segrar mot just Luleå och mot Leksand. Innan det hade man två raka hemmaförluster, så fem raka matcher i Göteborg kommer Frölunda spela.

Luleå går tungt för tillfället och ligger inte ens på en slutspelsplats. Luleå som förra året gick till final har inte riktigt fått till spelet i SHL. I CHL däremot har Luleå varit riktigt bra och vunnit nio av nio matcher. Luleå har dock en knackig form med endast en seger på de sex senaste matcherna.

Frölunda och Luleå har mött varandra två gånger under säsongen och det är Frölunda som vunnit båda. Senaste matchen var i lördags, då vann Frölunda med 5-2 efter ha varit otroligt effektiva och gjort fem mål på endast 15 skott. Frölunda har tre raka segrar mot Luleå, men innan det hade Luleå fyra raka segrar, men något man kan säga om matcherna är att de allra flesta är otroligt jämna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Viktigt mål av Lasch

Frölunda har två tunga bräck i Christian Folin och Andreas Borgman, där den senare är aktuell för spel. Ryan Lasch har inte alls varit så het som han brukar vara, men fick ett viktig mål senast, assisterad av sina kedjekamrater i Loui Eriksson och Jacob Nilsson, som kan växa ut till en ruskigt bra kedja. Petteri Lindbohm får ta ett otroligt stort lass bakåt, och gjorde det mycket bra senast. Lasse Johansson är en av SHLs bästa målvakter.

Luleå har ett bra lag på pappret men har många spelare som inte är uppe på sin normala standard. Mario Kempe, Juhani Tyrväinen och Brendas Shinnimin har ruskigt höga nivåer i sitt spel men inte riktigt lyckats fullt ut. Erik Gustafsson var en av SHLs bästa backar under förra säsongen men har varit ganska svag så här långt. Joel Lassinantti lämnar sällan ifrån sig första spaden och är en ruskigt bra målvakt.

Dags för semifinal i CHL, det är två lag som tar denna turnering på stort allvar. Frölunda kliver in i Frölundaborg med ett mycket bättre självförtroende efter segern i lördags och också en mycket bättre form. Frölunda brukar vara riktigt bra i ”borgen” och jag räknar med full fart från minut ett. Luleå är absolut inget dåligt lag, men tror att Frölunda är bättre för stunden och oddset ligger på dryga två gånger pengarna. Rak vinst på Frölunda blir tisdagens spel.

  100 % – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner
Odds: 2,07
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:05, tisdag 10 januari 2023
TV:  svttva logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: