Speltips inför Djurgården – Mountfield 7/1: Svenska favoriter i CHL

Simon Pålsson Publicerat: 7 januari 2020

Mountfield HK blir ingen enkel utmaning att manövrera ut för Djurgården, men laget hoppas nå CHL-final genom att vinna dubbelmötet i semifinalen.

Annons:

På tisdagen är det åter dags för Champions Hockey League och nu är vi äntligen framme vid semifinalerna. Dessa kommer som bekant att spelas i dubbelmöten och med tre svenska lag kvar känns det som att chanserna till en SHL-vinst är goda här. Det borde rimligen vara ett svenskt lag som återigen står där som mästare.

Djurgården slipper svenskt motstånd i sin semifinal och möter i stället Mountfield HK. Det gör att man gäller som favoriter på förhand, inte minst inför det första mötet som spelas på hemmaplan.

Mountfield HK är en klubb från den tjeckiska ligan som sitt namn till trots alltså är helt tjeckisk, med starka rötter inom den tjeckiska hockeyn. Det är faktiskt så att Mountfield HK grundades redan 1925 och varit med som ett topplag i tjeckisk hockey under stora delar av sin historia.

Det ska sägas att Mountfield HK kommer från staden Hradez Kralove i Tjeckien. Dit har man flyttat på 2010-talet efter en konflikt som gjorde att man inte längre kunde vara baserade i sin tidigare arena.

Det här är väl egentligen inte särskilt relevant just för den här matchen, men vi kan konstatera att Mountfield HK trots allt är ett framstående lag inom tjeckisk hockey med en stark ungdomssektion. Därmed är det inte helt förvånande att man nu ska spela semifinal i Champions Hockey League, även fall den spontana känslan är att man inte riktigt räcker till mot Djurgården.

Annons:

Djurgården bör vinna matchen

Mountfield HK kommer till det här mötet med en fin trend i det inhemska ligaspelet och har nu tre raka vinster, där den senaste kom efter förlängning mot HC Kometa Brno. Som vanligt är det lite vanskligt att försöka dra för stora växlar av resultaten i ligan, även fall den tjeckiska ligan står sig relativt bra. Det är dock inte på SHL:s nivå riktigt.

Vägen fram till semifinal har inte heller varit helt tydlig för Mountfield HK, som däremot imponerade stort mot schweiziska Zug i kvartsfinalen. Då vann man returen med hela 4-0 på bortaplan och säkrade därmed en plats i CHL-semifinal. Det är starkt med tanke på att Zug länge varit ett lag som gjort fina resultat i CHL.

Däremot ska Mountfield HK vara sämre än Djurgården, som kommer till den här matchen efter en trend som inte riktigt går att tolka i SHL. En vinst här och en förlust där. Lite så ser sista tiden ut för stockholmarna i SHL. Däremot lär man ha fullt fokus på att göra ett fint resultat här för att nå CHL-final. Det är trots allt säsongens bästa titelchans som nu ligger framför skridskorna på spelarna.

Djurgården är ett bättre lag och det lär synas på hemmaplan. Ett rakt spel på hemmalaget spelas till 1,90 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Djurgården vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, tisdag 7/1
TV: 
Stream:   svtplay logo

 

 

 

 
Annons:


Annons: