Speltips inför Djurgården – UPC Vienna Capitals 6/9: Enkel vinst

Simon Pålsson Publicerat: 6 september 2019

Det blir ett handikapp spel inför fredagens viktiga möte i Champions Hockey League mellan Djurgården och Vienna Capitals den 6 september 2019.

Annons:

Det är åter dags för lite internationell ishockey och som svensk är CHL en turnering som ger oss bråda tider. Inte mindre än fem svenska lag finns med i turneringen den här hösten, varpå det hela tiden är något svenskt lag som är aktuellt för en match.

Den här fredagskvällen fokuserar vi på mötet i Stockholm mellan Djurgården och UPC Vienna Capitals.

Champions Hockey League har som bekant funnits sedan 2014/2015 och känslan är att tävlingen så sakteliga börjar komma in i fler personers medvetande och plötsligt växer den också i anseende hos klubbarna. Det deltar totalt 32 lag från början och Frölunda är som bekant mesta mästare med sina tre titlar. Det är solklart att det är göteborgarna som är det svenska lag som tagit det på mest allvar hittills.

Men så vitt vi kan bedöma utifrån är Djurgården ett av lagen som tar det mer på allvar den här gången och efter två raka vinster är vår spontana känsla att djurgårdarna kan bli att räkna med den här gången. Nu ska man också sitta med en oerhört stark trupp som behöver vässas rent formmässigt inför SHL-premiären. Där är CHL ett väldigt bra sätt att sporra sig mot motstånd i skarpt läge.

Djurgården bör vinna enkelt

Efter två spelade omgångar står Djurgården på totalt sex inspelade poäng efter två raka vinster, åtta gjorda mål framåt och bara tre insläppta. Det är ett bra facit att ha med sig. Dessutom har laget gjort hela 5 mål på sina 12 powerplays så här långt. Det tyder ändå på att man är relativt långt i den spelmässiga processen.

Nu väntar ett motstånd som verkligen inte öppnat turneringen lika bra och som bara har gjort två mål på två omgångar så här långt. Det är inget vidare facit.

Medan Djurgården har gjort i närmare 50% av sina powerplay har Vienna Capitals bara gjort ett powerplaymål hittills. Det ger en powerplayprocent på 12,5%.

De här båda lagen har redan spelat mot varandra en gång och då vann Djurgården med 1-2 på bortaplan. Den här gången bör laget vinna med ett par måls marginal.

Djurgården -2 (asian handicap) spelas till 1,68 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Djurgården -2 (asian handicap)
Odds:  1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:00, fredag 6/9
TV:   tv3sport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: