Speltips inför EHC Biel – Frölunda 10/12: Returmöte i CHL

Simon Pålsson Publicerat: 10 december 2019

Det är dags för returmöte i Champions Hockey League-åttondelsfinalen mellan EHC Biel och Frölunda.

Annons:

Champions Hockey League sprängs in mitt i veckan och för SHL-lag som tävlar på dubbla fronter är det nu bråda dagar. Det blir en hel del ansträngning i benen för många av spelarna, någonting som eventuellt riskerar att få negativa effekter på resultaten i det inhemska ligaspelet vad det lider.

Men låt oss inte fokusera på det nu. Det finns andra saker som är väsentligt mer intressanta inför det speltips som vi nu tänker presentera.

För på tisdagskvällen är det dags för mesta mästarna Frölunda att ta sig an EHC Biel från Schweiz i ett direkt avgörande returmöte. Det är alltså åttondelsfinal som gäller och efter förlust med 2-3 på hemmaplan måste göteborgarna nu vinna borta.

EHC Biel förlorade senast i ligan och har inte varit fullt så övertygande sista veckorna. Samtidigt har Frölunda också stapplat sig fram lite i Sverige, men är fortfarande ett lag med stark slagkraft och står europeisk rutin. Det kommer att bli viktigt.

Annons:

Frölunda måste resa sig

Genom tiderna råder det ingen som helst tvekan om att det är Frölunda som varit det mest framgångsrika laget i Champions Hockey League. Vid inte mindre än tre tillfällen har man tagit mästartiteln och det är det inget annat lag i Europa som är i närheten av att ha gjort.

Det bottnar både i att man tar turneringen på stort allvar, men såklart också i det faktum att man hela tiden haft en stark spelartrupp att tillgå. Där är Frölunda allra främst i svensk ishockey – vad gäller att konsekvent bygga en solid spelartrupp.

CHL har funnits sedan 2014 och Frölunda har alltså vunnit vid tre tillfällen. Det är svindlande starkt. Märk väl att man många gånger har steppat upp i den allra mest avgörande fasen, alltså slutspelet. Det är också där vi är nu.

I 16-delsfinalen vände Frölunda och vann mot Färjestad, efter en svidande förlust i det första mötet. Nu är man i samma prekära läge och måste alltså vinna returmötet mot EHC Biel för att ta sig vidare.

Men om det är något lag som vi litar på i det här läget är det Frölunda, som vi tror vinner matchen under ordinarie tid och därmed minst tar det här till en avgörande förlängning.

Frölunda vinner (ordinarie tid) spelas till 1,72 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Frölunda vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:35, tisdag 10/12
TV:   tv3sport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: