Speltips inför Färjestad – Frölunda 12/11: Svenskt möte i CHL

Simon Pålsson Publicerat: 12 november 2019

Frölunda jagar en ny titel i Champions Hockey League. Nu möter man inga mindre än Färjestad i åttondelsfinal.

Annons:

Det råder ingen tvekan om att den allra hetaste åttondelsfinalen i stundande slutspel i Champions Hockey League kommer att spelas på svensk mark. Faktum är att den kommer att spelas i Karlstad, för att veckan därpå gå i mål på västkusten. Frölunda mot Färjestad är vad som väntar.

Det här är inte bara ett svenskt klassikermöte och en match mellan två antagonister. Det här är också en match om att få vara kvar i CHL-slutspelet. Det gör att det adderas någonting extra till den är matchen. Över 120 minuter ska ett lag ta sig vidare och ett vinkas av vid perrongen. Det kommer att svida.

Frölunda har i för sig två raka förluster, men det finns ingen större anledning till panik i Göteborg. Anledningen är att man fortsatt ligger i toppen av tabellen i SHL och alltså är vidare i CHL. Det går inte att klaga på inledningen på den här säsongen heller. Det vågar vi påstå.

Färjestad vann med 4-1 hemma mot Djurgården och senast och befästa därmed uppfattningen vi har om laget som ett mycket starkt hemmalag. Det går att klaga på ojämnheten i prestationerna något, men det ser fortsatt ganska bra ut när medvinden går i deras riktning.

Annons:

Det är nu Frölunda steppar upp

I gruppspelet fanns det vissa indikationer på att Frölunda inte tog den här turneringen på fullt så stort allvar som man gjort sig kända att göra. Det såg krampaktigt ut, samtidigt som man tappade poäng och gjorde svaga prestationer i märkliga lägen.

Men när allting kom omkring och det skulle till att avgöras i de två sista omgångarna steppade man såklart upp. Det var i slutändan inget snack om saken. Göteborgarna var vidare till nästa fas i turneringen och det med god marginal – till slut. Det är åtminstone så vi väljer att se det.

Frölunda är fortfarande det lag som tagit hem CHL-titeln allra flest gånger och ett par gånger har vi återkommit till att trycka på motivationen som en av deras främsta konkurrensfördelar i CHL-sammanhang. Det är uppenbart att Roger Rönnberg motiverat sina spelare till tusen när det gäller Champions Hockey League. När andra lag misslyckas med att ta det på största allvar ser Frölunda det som en grym chans att plocka titlar, skänka glädje till fansen, göra sig ett namn i Europa och få anordna segerfester. Säga vad man vill, men det måste väl ändå alltid vara roligt att vinna?

Med det sagt tänker vi oss ett Frölunda som tar tag i den här åttondelsfinalen och som verkligen inte vill förlora. Det är en stor fördel att man får avsluta på hemmaplan. Vi tror inte att man känner sig stressade innan det, utan att man försöker få med sig ett bra resultat från matchen i Karlstad.

Under 5 mål (asian handicap) spelas till 2,00 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål (asian handicap)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:00, tisdag 12/11
TV:   tv3sport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: