Speltips inför Färjestad – Hc 05 Banska Bystrica 29/8: CHL är tillbaka

Simon Pålsson Publicerat: 27 augusti 2019

Det är dags för ett favoritspel inför den första omgången av gruppspelet i Champions Hockey League mellan Färjestad och HC 06 Banska Bystrica den 29 augusti 2019.

Annons:

Champions Hockey League är tillbaka och som vanligt ska det bli intressant att se vilka lag, inte minst vilka svenska lag, som tar den här turneringen på allvar. Det brukar vara lite vanskligt med den saken, det har vi märkt tidigare.

Så vilka är HC05 Banska Bystrica? Jo, det här är ett lag som kliver in i Champions Hockey League i egenskap av mästare i den slovakiska ligan. Det är med andra ord egentligen inget dussinlag från en dussinliga, även fall det är en bra bit upp till SHL och såklart topplagen i SHL.

För tredje året på raken spelar HC05 Banska Bystrica nu i Champions Hockey League efter att ha vunnit sitt första mästerskap hemma i Slovakien så sent som 2010/2011. Det är intressant att veta att HC05 Banska Bystrica grundades så sent som 2005 och spelar på en arena med inte ens 3000 åskådare. Det säger en del om att det är ett lag och klubb som inte riktigt ska eller är på samma nivå som Färjestad.

Med allt det här i åtanke är vi helt på det klara med att spelbolagen målar upp hemmalaget som klara favoriter. Allt annat än en vinst här är direkt svagt.

Färjestad kör på

Förra säsongen fick vi en känsla av att den klassiska klubben Färjestad äntligen har hittat tillbaka till vinnarspåret igen, inte bara resultatmässigt, utan också hela identiteten kring klubben och hur man tog sig an matcherna.

Förhoppningen för deras del är att den här mentaliteten sitter i och att Färjestad fortsätter att vara ett så svårspelat, jobbigt lag att möta. Det är deras absoluta styrka och det är i mer irriterade matcher som laget har sin konkurrensfördel.

Det är väl tveksamt om spelarna brinner fullt ut för det här mötet, men allt annat än en bekväm vinst här på hemmaplan vore ett ordentligt underbetyg i våra ögon.

Färjestad -1,5 spelas till 1,60 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Färjestad -1,5
Odds:  1,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  18:00, torsdag 29/8
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: