Speltips inför Frölunda – Färjestad 19/11: Ordentligt underläge

Simon Pålsson Publicerat: 19 november 2019

Det blir fullt fokus på målmarknaden inför returmötet i åttondelsfinalen av Champions Hockey League mellan Frölunda och Färjestad.

Annons:

Champions Hockey League är en turnering som har gått från spännande till utskälld till lite härligt småspännande igen, i takt med att fler lag tar den här turneringen och hela upplägget på ett större allvar. Det finns såklart ett värde i att försöka kora Europas bästa lag i hockey – om vi då försöker bortse från lagen som tillhör KHL.

För lag från SHL ligger det någonting speciellt i att hela tiden hävda sig som den starkaste fristående ligan i hela Europa. Att då göra bra resultat i CHL är kanske det smartaste och enklaste sättet att ihärdigt fortsätta hävda samma sak.

Det lag som hela tiden har burit den svenska fanan är Frölunda, som vunnit turneringen vid tre tillfällen och som i princip alltid spelar final. Det är ett lag som prenumererar på att gå långt och som helt enkelt tagit CHL på största allvar från första stund.

Det säger sig själv att det är ganska bra att försöka vinna titlar och CHL är trots allt en av blott två titlar som svenska hockeyklubbar kan vinna. Det gör att turneringen rimligen bör vara ganska intressant.

Men just det här året ser det mörkt ut för Frölunda, som fick rivalen Färjestad i åttondelsfinalen och som redan är illa ute. Det första mötet slutade med förlust, hela 6-3, på bortaplan och nu känns det som att man måste trolla med knäna för att ta sig vidare.

Annons:

En målfest att vänta

Den första matchen började i en rasande fart och det som en del trodde skulle bli ett ställningskrig blev någonting helt annat. Det finns ett slags vinna eller försvinna-element i dessa matcher som saknas i serielunken i SHL, någonting som gör att det tänder till ytterligare.

Färjestad har öppnat den här säsongen lovande och har 34 poäng på 18 omgångar i SHL. Det gör att man har tagit med sig fin energi från det inhemska ligaspelet även till CHL.

Frölunda är inte mer än en poäng före sina antagonister i SHL-tabellen och baserat på säsongsinledningen kan vi väl konstatera att båda lagbyggena har någonting på gång. Nu gäller det att se om Scandinavium kan vara den borg som det behöver vara för att Frölunda ska vända på det här.

Men vad vi litar på är hur som helst en offensiv match med ett hemmalag som måste gå för det.

Över 5,5 mål spelas till 1,91 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:   Över 5,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:00, tisdag 19/11
TV:    svttva logo
Stream:    svtplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: