Speltips inför Frölunda – Luleå 7/1: Helsvensk CHL-semi

Simon Pålsson Publicerat: 7 januari 2020

Frölunda är favoriter i den första CHL-semifinalen mot Luleå Hockey på tisdagskvällen. Men vilka kopplar greppet inför returen nästa vecka?

Annons:

Det är nu dags att sätta tänderna i den sista, helt avgörande fasen av Champions Hockey League. Efter ett par stormiga veckor och intensiva matcher är det nu fullt fokus på det internationella spelet igen. Här är det semifinaler som gäller innan det senare i vår, närmare bestämt i februari, också ska spelas final.

I den ena semifinalen kommer Frölunda och Luleå Hockey att göra upp om en plats i finalen. Med andra ord kommer det garanterat att finnas minst ett svenskt bidrag i finalmatchen. Det faktum att Djurgården spelar i den andra finalen gör att chansen på en helsvensk final lever inför semifinalerna.

Sverige i allmänhet och Frölunda i synnerhet har varit starka på Champions Hockey League. Det bottnar såklart i att SHL är den bästa ligan i Europa och att lagen här, främst då Frölunda, faktiskt tagit tävlingen på allvar. Så fort ett svenskt lag faktiskt gör det vinner man också ofta sina matcher.

Med det sagt är det nu ett helsvenskt möte som alltså väntar här. Det gör att matchen blir lite speciell i sin karaktär, likt en slutspelsmatch i SM-slutspelet. Men då det bara är dubbelmöte, alltså två matcher, finns det inte samma utrymme för att reparera sina misstag som det kan finnas i ett slutspel i Sverige.

Annons:

Frölunda tar sig hur som helst an matchen med tillförsikt. Vid tre tillfällen har göteborgarna blivit mästare i turneringen, varpå man också gäller som Champions Hockey Leagues mesta mästare. Det är en imponerande framgångssaga det där med Frölunda i CHL, det går inte att komma ifrån.

Därför räknar vi iskallt med att Roger Rönnberg kommer att formera sitt starkast möjliga lag till matchen. Det finns ingenting att spara på, snarare tvärtom. Nu spelar man på hemmaplan och slipper en tuff resa ut i Europa.

Men det faktum att det här alltså är det första av bara två möten gör att vi inte tror att Frölunda går framåt i samma intensiva takt som om det vore ett SHL-möte. Det finns ändå en rädsla för att släppa till för lätta mål, inte minst mot ett kontringsstarkt Luleå Hockey.

Som bekant är bortalaget bra i sin defensiv och har haft det som grundplåt till att man nu gör fina resultat i SHL. Det faktum att man också tagit sig till semifinal i CHL vittnar om att det här lagbygget har någonting extra i Luleå.

Här kan vi tänka oss en lite mer försiktig inledande match, innan det eventuellt exploderar uppe i Luleå när det ska komma att avgöras nästa vecka. Därför riktar vi in oss på målmarknaden och ett lite mer försiktigt, återhållsamt speltips.

Under 4,5 mål spelas till 1,86 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 4,5 mål
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:00, tisdag 7/1
TV:   svttva logo svttjugofyra logo
Stream:   svtplay logo

 

 

 

 
Annons:


Annons: