Speltips inför HC Plzen – Frölunda 15/1: Returmöte i CHL-semin

Simon Pålsson Publicerat: 15 januari 2019

Frölunda har allting i sina egna händer inför returmötet i Champions Hockey Leagues ena semifinal. Redan 17:30 är det nedsläpp på tjeckisk mark.

Annons:

Det fortsätter att gå lite halvtungt för Champions Hockey League när det kommer till att få alla lag att verkligen ta turneringen på största allvar och gå in med hjärta för att vinna turneringen. I tidiga skeden av turneringen blir det tydligt att många är där snarare för att de måste än att spelarna supergärna vill det.

För svensk del har turneringen ofta varit hyfsat lyckad och det lag som går att tacka det för heter Frölunda. Det är göteborgarna som agerat lok till det svenska tåg som erövrat CHL flera gånger de senaste säsongerna. Faktum är att västkustlaget både varit i final och vunnit hela rasket ett par gånger bara under sista fem-sex säsongerna. Det imponerar.

Nu ser det ut som att Roger Rönnberg ännu en gång ska kunna leda sitt lag hela vägen till en final i CHL. Efter den första semifinalen mot HC Plzen står det klart att göteborgarna nu har allting i egna händer. 6-3 hemma i Scandinavium gör att laget nu kan åka ner till Tjeckien utan större press på sina axlar. Nu gäller det snarare att försvara ledningen. Det ska väl gå att greja?

Frölunda går för vinsten

Medan andra svenska lag snubblar sig fram i turneringen och åker ut alldeles för tidigt har Frölunda sett till att koppla ett grepp även den här säsongen. Det handlar förmodligen lika delar om rutin från liknande situationer andra säsonger som motivation. Den är märkbart bättre i Frölunda.

Här litar vi blint på att Roger Rönnberg vill se sitt lag vinna även nere i Tjeckien, men på bortaplan i det europeiska spelet tar sig Frölunda ofta an matcherna med en annan återhållsamhet. Presspelet är där och aggressiviteten är inte sällan väldigt bra, men riskminimerandet hamnar i fokus och viljan att tokanfalla är inte alls lika tydlig.

6-3 i det första mötet gör också att någon slags motreaktion mycket väl kan vänta. Det är snarare regel än undantag i dessa lägen.

Under 5,5 mål spelas därför till 1,86 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Ta del av upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  17:30, tisdag 15/1
TV:  svtett logo svttva logo
Stream:  svtplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: